Σεμινάριο Επαγγελματικού Προσανατολισμού για παιδιά Λυκείου

Το Career Crafting mini project είναι ένα πρόγραμμα που διοργανώνεται από την Eduact, στα πλαίσια του προγράμματος Αμερικανικές Γωνιές (American Spaces), σε συνεργασία με το Xanthi Tech Lab, Veria Tech Lab, Thessaloniki TechLab και με την υποστήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη.

Είναι ένα πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού που σκοπό έχει να βοηθήσει μαθητές Λυκείου να πάρουν αποφάσεις σχετικά με την επαγγελματική τους πορεία. Τα παιδιά θα μάθουν για το ρόλο της αυτογνωσίας, της πληροφόρησης και των ψυχομετρικών εργαλείων στην επιλογή σπουδών και επαγγέλματος, θα συμπληρώσουν ένα τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού και στη συνέχεια θα αναλύσουν τα αποτελέσματα του σε μια διαδικασία ομαδικής συμβουλευτικής. Τέλος, θα γίνει μια εισήγηση για τις επιλογές στα πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, προκειμένου να συζητηθούν οι ευκαιρίες αλλά και τα σημεία προσοχής.

Συνολικά 30 μαθητές, 10 από την Ξάνθη και 10 από τη Βέροια και 10 από Θεσσαλονίκη, υπό την καθοδήγηση των ειδικών Χρήστου Ατλάση και Αλέξανδρου Τζανή, θα ενημερωθούν, θα πραγματοποιήσουν το online τεστ ώστε να ανακαλύψουν τον τομέα των ενδιαφερόντων τους και την πιθανή επαγγελματική καριέρα που θέλουν να ακολουθήσουν.

Το πρόγραμμα αποτελείται από ένα διαδικτυακό εργαστήριο 3 ωρών το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 28/01/2023 και ώρα 17:00. Οι ομιλητές θα βρίσκονται στο Thessaloniki TechLab και θα συνδεθούν διαδικτυακά με τους συμμετέχοντες από τα Xanthi TechLab και Veria TechLab. Οι συμμετέχοντες από το Thessaloniki TechLab (Τσιμισκή 136) θα παρακολουθήσουν δια ζώσης.

Μετά το τέλος των εργαστηρίων θα δοθεί στους συμμετέχοντες βεβαίωση παρακολούθησης του προγράμματος.

Για να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνετε την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής που θα βρείτε εδώ, από τις δηλώσεις θα επιλεγούν 10 συμμετέχοντες ανά γωνιά.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSem4n1x-PxksQrFJeuaTYmPJK4MN9LV58-FI5gglPtAxzrXNQ/viewform 

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 20 Ιανουαρίου 2023
in Veria Tech Lab, Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας