ΣΚΕΨΟΥ ΟΠΩΣ Ο ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ: ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΦΥΙΑΣ

Η διάνοια γίνεται, δε γεννιέται. Οι άνθρωποι είναι προικισμένοι με σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες μάθησης και δημιουργικότητας. Ο συγγραφέας Μάικλ Τζ. Γκελμπ σας δείχνει πώς μπορείτε τώρα κι εσείς να φέρετε στην επιφάνεια τις δικές σας κρυμμένες επιδεξιότητες, ακολουθώντας το παράδειγμα της μεγαλύτερης διάνοιας όλων των εποχών: του Λεονάρντο ντα Βίντσι. Ο Γκελμπ πιστεύει ακράδαντα ότι η μεγαλοφυΐα του Ντα Βίντσι δε βρίσκεται μόνο σε όσα δημιούργησε, αλλά και σε ό,τι μπορεί να μας εμπνεύσει να δημιουργήσουμε. Χρησιμοποιώντας ως πηγές τα τετράδια, τις εφευρέσεις και τα θρυλικά έργα τέχνης του Ντα Βίντσι, ο Γκελμπ παρουσιάζει τις Εφτά Αρχές Ντα Βίντσι -τα βασικά στοιχεία της διάνοιας-, από την curiosita, την ακόρεστη δίψα για μάθηση έως την connessione, την εκτίμηση του αλληλένδετου όλων των πραγμάτων. Βήμα βήμα, μ’ αυτό τον πρωτότυπο πρακτικό οδηγό θα μπορέσετε όχι μόνο να οξύνετε τις νοητικές σας ικανότητες, αλλά και να επιτύχετε τα εξής: – ψυχική και πνευματική πληρότητα – δημιουργική σκέψη και αυτοέκφραση – επίλυση προβλημάτων – απόλαυση της ζωής Από το 1998, που κυκλοφόρησε το “Σκέψου όπως ο Λεονάρντο ντα Βίντσι”, έχει ήδη μεταφραστεί σε 18 γλώσσες.

Ο Μάικλ Γκελμπ θεωρείται η μεγαλύτερη αυθεντία του κόσμου στην εφαρμογή ευφυούς σκέψης στην προσωπική και οργανωτική ανάπτυξη του ατόμου. Είναι πρωτοπόρος στον τομέα της δημιουργικής σκέψης, της  γρήγορης μάθησης,  και της ηγεσίας. Ο Γκελμπ οργανώνει σεμινάρια για οργανισμούς όπως οι DuPont, Merck, Microsoft, Nike, Raytheon and YPO. Μετρά περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας σαν επαγγελματίας ομιλητής και ηγέτης σεμιναρίων. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων μέσα στα οποία αντικατοπτρίζεται το πάθος του για εφαρμογή της ευφυούς μάθησης στην προσωπική και οργανωτική εξέλιξη.

 Ζωγράφος, γλύπτης, εφευρέτης, αρχιτέκτονας, μηχανικός και επιστήμονας, ο Λεονάρντο ντα Βίντσι αποτελεί την προσωποποίηση του Αναγεννησιακού ανθρώπου.

 

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1480, ο ντα Βίντσι καταπιανόταν με όλα σχεδόν τα επιστημονικά πεδία. Σώζονται ως σήμερα σπουδές του και σχέδια, όχι μόνο για στρατιωτικό εξοπλισμό αλλά και για ευφάνταστες ιπτάμενες μηχανές, μελετώντας σχολαστικά την αεροδυναμική και παρατηρώντας το πέταγμα των πουλιών. Τα σχέδια του και οι εφευρέσεις του ξεπερνούσαν συχνά κατά πολύ τις τεχνικές δυνατότητες της εποχής.

Διάσημο ρητό του είναι το :”Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι: Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν και εκείνοι που δεν βλέπουν.”

Ο Λεονάρντο ντα βίντσι έχει αποτελέσει έμπνευση για μελέτη σε πολλούς διαφορετικούς τομείς της ζωής των ανθρώπων. Οι μελέτες του, οι εφευρέσεις του, οι πίνακες του, όλη του η ζωή είναι τροφή για σκέψη. Κινηματογραφικές ταινίες, Βιβλία βασισμένα είτε στον περίφημο κώδικα ντα Βίντσι, είτε στον περίφημο πίνακα Μόνα Λίζα για  έχουν κάνει θραύση ανά τον κόσμο.  Κάθε του έργο, κάθε του εφεύρεση αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας και συζήτησης.

Στη βιβλιοθήκη θα βρείτε βιβλία τα οποία αφορούν το Λεονάρντο Ντα Βίντσι, τα έργα του, και τις εφευρέσεις του, όπως και ποικίλα βιβλία γύρω από την βελτίωση ψυχικών και νοητικών ικανοτήτων. Ενδεικτικά αναφέρονται τα:

  • Ντα Βίντσι, συγγραφέας Bortolon Liana (Οργανισμός Ευρωπαϊκών Εκδόσεων)

  • Λεονάρντο ντα Βίντσι η ζωή και το έργο του, συγγραφέας Buchholz Elke Linda (εκδόσεις:Konemann)
  •   Leonardo da Vinci πτήσεις του μυαλού(Βιογραφία ),  συγγραφέας Nicholl Charles (εκδόσεις: Μεταίχμιο)
  • Λεονάρντο η ουτοπία των αινιγμάτων Leonardo da Vinci — 1452-1519 σειρά Το νεύμα των ζωγράφων συγγραφέας :Τριαρίδης Θανάσης,  (εκδόσεις: Σύγχρονοι Ορίζοντες)
  • Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι και το κοφτερό μυαλό του – Leonardo da Vinci — 1452-1519, συγγραφέας Cox Michael (εκδόσεις: Konemann)
  • Γνώρισε τη νοημοσύνη σου,  συγγραφέας Eysenk , Hans  (εκδόσεις: Θυμάρι)
  • Η νοημοσύνη της επιτυχίας, συγγραφέας Robert J. Sternberg (εκδόσεις: Ελληνικά Γράμματα )
  •  Αυξήστε τη νοημοσύνη σας σήμερα,  συγγραφείς Wenger , Win Poe , Richard  (εκδόσεις: Καστανιώτης)
  •  Επιτυχία  : ολοκληρωμένη ζωή : πώς να κάνετε το μηχανισμό της επιτυχίας να δουλέψει για εσάς,  συγγραφέας Belits , Jastin  (εκδόσεις: Κριτονού)
  • Κώδικας Ντα Βίντσι (μυθιστόρημα του συγγραφέα Dan Brown),εκδόσεις Λιβάνη

[tags] Βέροια, Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, Leonardo da Vinci, Michael Gelb, Mona Lisa, Ψυχικές και Νοητικές Ικανότητες [/tags]

 

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας