Συνεργασία της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων με την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας

 

Μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021, μεταξύ της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων (ΕΠΠΒ) και της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας (ΔΚΒΒ), για την ένταξη στο ψηφιακό αποθετήριο της ΔΚΒΒ υλικού από την Προσκοπική ιστορία της Βέροιας ώστε να διατηρηθεί και να αναδειχτεί.

Η  συνεργασία προβλέπει:

  • την ψηφιοποίηση Προσκοπικού αρχειακού υλικού που περιλαμβάνει έντυπα, φωτογραφίες, ηχητικά και βιντεοσκοπικά ντοκουμέντα που φυλάσσονται στο ιστορικό αρχείο των Προσκόπων της Βέροιας, από συνεργάτες της ΔΚΒΒ και της ΕΠΠΒ.
  • την οργάνωση του ψηφιοποιημένου υλικού στο αποθετήριο της ΔΚΒΒ «Μέδουσα»
  • την αποστολή αντιγράφων των ηλεκτρονικών αρχείων που αφορούν στην Προσκοπική ιστορία τη Βέροιας και βρίσκονται στο αποθετήριο «Μέδουσα», στο ιστορικό αρχείο της ΕΠΠΒ και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ).

Η συνεργασία έχει ήδη ξεκινήσει:

  • με την παράδοση από την ΕΠΠΒ προς ψηφιοποίηση και δημιουργία θεματικής Προσκοπικής γωνιάς στην διάθεση του αναγνωστικού κοινού, 203 τίτλων Προσκοπικής βιβλιογραφίας και 90 τευχών της Βεροιώτικης Προσκοπικής εφημερίδας «Ο κρίκος» που κυκλοφόρησε από το 1989 έως το 2011,
  • με την διάθεση από την ΔΚΒΒ ολοκληρωμένου συστήματος ψηφιοποίησης εγγράφων

 

 

Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων ευχαριστεί την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας για την αποδοχή της πρότασης και την υπογραφή της συνεργασίας. Η ΔΚΒΒ επιβεβαιώνει και πάλι το ενδιαφέρον και την πολύπλευρη προσφορά της στην εκπαίδευση, την ιστορία, τον πολιτισμό, τον γραμματισμό κάθε είδους και τον καινοτόμο τρόπο σκέψης και δραστηριοποίησής της προς όφελος των κατοίκων της πόλης της Βέροιας και της ευρύτερης περιοχής. Ευχαριστεί επίσης τους παλαιούς Προσκόπους, Σωτήρη Τσέλιο για την δωρεά του συνόλου της προσωπικής του Προσκοπικής βιβλιοθήκης, Πρόδρομο Τριγώνη και Θανάση Στάντζο για την συνεχή αρωγή και υποστήριξη στην προσπάθεια διάσωσης του Προσκοπικού αρχείου, το ιστορικό αρχείο του ΣΕΠ για την αρωγή και την διάθεση 30 Προσκοπικών βιβλίων και ιδιαιτέρως τον κ. Μελέτη Ζαχαράκη για την καθοδήγηση και τις συμβουλές του και το Προσκοπικό πρατήριο του ΣΕΠ για την διάθεση 10 Προσκοπικών βιβλίων.

 

 

Το μνημόνιο υπέγραψαν ο διευθυντής της ΔΚΒΒ κ. Αντώνης Γκαλίτσιος και ο αρχηγός της ΕΠΠΒ κ. Νίκος Ουσουλτζόγλου, παρουσία του κ. Κωνσταντίνου Οικονομίδη και του κ. Σωτήρη Τσέλιου μελών της ομάδας συντονισμού της ΕΠΠΒ και του κ. Γιώργου Μπίκα υπεύθυνου Τεχνολογίας της ΔΚΒΒ.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε όμορφο και χαρούμενο πνεύμα συνεργασίας, με χαμόγελα όπως όλες οι Προσκοπικές δραστηριότητες, τηρώντας τα σχετικά με την υγεία πρωτόκολλα.

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2021
in Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας