Συνταγών συνέχεια

Είναι καλοκαίρι και είναι κάπως βαρύ φαγητό, αλλά υπασχέθηκα μια νόστιμη, δοκιμασμένη συνταγή με μανιτάρια. Για όσους ενδιαφέρονται, πρόκειται για στιφάδο με μανιτάρια και κάστανα.

ΥΛΙΚA:1 και 1/2 κιλό μανιτάρια, 1/2 κιλό κρεμμύδια, 1/2 νεροπότηρο ελαιόλαδο, 2 μέτριες ντομάτες, 3/4 του κιολυ κάστανα, πιπέρι, αλάτι και καθόλου νερό.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα μανιτάρια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέχρι να κάψει, βάζουμε μέσα τα μανιτάρια μαζί με τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια, το αλάτι και το πιπέρι και σωτάρουμε. Στη συνέχεια βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες. Δέκα λεπτά πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά προσθέτουμε τα κάστανα, τα οποία έχουμε ψήσει ή βράσει επί 20 λεπτά. Τα υλικά είναι για 4 άτομα.

[Tags] Βέροια, Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, μαγειρική, μανιτάρια, μύκητες, συνταγές[/Tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 4 Ιουνίου 2008
in Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας