Τάσεις στην βιοκλιματική αρχιτεκτονική

9781568989501Από τις ερήμους της Αριζόνα ως στα παγωμένα δάση της Φινλανδίας, οι συγγραφείς ταξίδεψαν μέχρι τις εσχατιές του πλανήτη για να ανακαλύψουν ότι νεότερο στον σχεδιασμό αειφόρων ή “πράσινων” σπιτιών. Το αποτέλεσμα είναι η παρουσίαση σε αυτό το βιβλίο πάνω από 35 κατοικιών από 15 χώρες σχεδιασμένες από διάσημους αρχιτέκτονες αλλά και από μέχρι τώρα άγνωστους πρακτικούς οικοδόμους.

Έξι διαφορετικές κλιματικές ζώνες παρουσιάζονται στο βιβλίο – παραλία, δάσος και βουνό, τροπικά μέρη και έρημος, προάστια και πόλεις – υπάρχει και κεφάλαιο για λυόμενα σπίτια. Κάθε κεφάλαιο παρουσιάζει μια σειρά από σπίτια που δείχνουν την ποικιλία και τις δυνατότητες του βιοκλιματικού σχεδιασμού. Οι οικίες παρουσιάζονται με μεγάλες έγχρωμες εικόνες, σχέδια, σκίτσα και ένα συνοδευτικό κείμενο που περιγράφει τα αειφορικά χαρακτηριστικά και την αλληλεπίδραση της οικίας με το φυσικό περιβάλλον.

Περιλαμβάνονται έργα των Santiago Calatrava, Shigeru Ban, Miller/Hull, Rick Joy, Lake Flato, Kengo Kuma, Glenn Murcutt, Pugh & Scarpa, Werner Sobek, και πολλών άλλων.

The green house : new directions in sustainable architecture / Alanna Stang, Cristopher Hawthorne, New York : Princeton Architectural Press, 2010, 192σ. ; 23εκ.

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας