Τα Χριστούγεννα στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας!

Επιτέλους Δεκέμβριος! Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και με πολύ χαρά ετοιμαζόμαστε να τα γιορτάσουμε μαζί με τους αναγνώστες μας, όπως κάνουμε εδώ και πολλά χρόνια.

Σχεδιάσαμε για εσάς και τα παιδιά σας μικρές, ζεστές και μοσχομυριστές δραστηριότητες σε έναν χώρο πολύχρωμο, γεμάτο όμορφα βιβλία. Αγαπημένες γιορτινές ιστορίες, βιβλία με όμορφες εικόνες, φανταστικά ταξίδια, ζωγραφική, κατασκευές,  ζαχαροπλαστική, εργαστήρια τεχνολογίας, φωνές, μουσική, κάλαντα και πολλές ευχές για χαρούμενα Χριστούγεννα από την αγαπημένη σας Βιβλιοθήκη.

Εγγραφές ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ από Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Για να κάνετε εγγραφή στα εργαστήρια θα πρέπει να εγγραφείτε στην ηλεκτρονική διαδικτυακή εφαρμογή (Web App) που έχει δημιουργήσει η Βιβλιοθήκη για τον σκοπό αυτό στη διεύθυνση https://registrations.libver.gr, και έπειτα να συνδεθείτε και να επιλέξετε τα εργαστήρια που θα συμμετέχετε

Πληροφορίες και βοήθεια για την εφαρμογή θα βρείτε στη σελίδα https://www.libver.gr/registrations-web-app/

 

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, 5:00–5:45 το απόγευμα
«LightBot».
Προγραμματίζουμε το μικρό ρομποτάκι, δίνοντάς του τις κατάλληλες εντολές, να βρει στον λαβύρινθο που διασχίζει τα μπλε τετράγωνα και να τα φωτίσει! Μία προσπάθεια εισαγωγής στον προγραμματισμό για μικρά παιδιά! Με την Σόνια Κελεσίδου. Για παιδιά 7-11 ετών. Με προεγγραφή. Στο Maker Space του Veria Tech Lab στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, 6:00-7:00 το απόγευμα
«Χριστουγεννιάτικα γλυκά σπιτάκια» – Εργαστήριο ζαχαροπλαστικής.
Ελάτε να κατασκευάσουμε και να στολίσουμε χριστουγεννιάτικα γλυκά σπιτάκια και να δοκιμάσουμε χριστουγεννιάτικα υγιεινά τρουφάκια. Με το σεφ Γιώργο Μεταξά. Για παιδιά 8-12 χρονών. Με προεγγραφή. Στο χώρο σεμιναρίων μαγειρικής της Βιβλιοθήκης στο 2ο όροφο.

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, 4:15–5:00 το απόγευμα
«Programming Dancers».
Επιλέγουμε χορευτές και τραγούδι και τους προγραμματίζουμε να χορεύουν στο δικό μας Dance Party, με τον ρυθμό που επιλέξαμε. Με τον Γιώργο Μπίκα. Για παιδιά 9-11 ετών. Με προεγγραφή. Στο Maker Space του Veria Tech Lab στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, 4:30–5:30 το απόγευμα
«Ο μαγικός τάρανδος της Όλι» του Niκola Killen.
Μια μαγική περιπέτεια ξεκινά για την Όλι και για εμάς, όταν αποφασίζουμε να ανακαλύψουμε τι να είναι άραγε ο ξεχωριστός θόρυβος που ακούγεται στον χώρο της Βιβλιοθήκης! Για παιδιά 5-7 χρονών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, 4:30-5:30 το απόγευμα.
«Ο ξυλαράκης» της Julia Donaldson.
Ακολουθούμε τον Ξυλαράκη στην περιπέτειά του από την Άνοιξη μέχρι την παραμονή των Χριστουγέννων, που μια μεγάλη έκπληξη τον περιμένει! Για παιδιά 5-7 χρονών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, 6:00-7:00 το απόγευμα
«Η Διαδρομή Του».
Εντοπίζουμε τα σημεία που στάθηκε ο μικρός Ιησούς, λίγο πριν και μετά την Γέννηση Του, μελετάμε κατά πόσο οι “στάσεις” αυτές, λειτούργησαν άλλοτε σαν οικία προσφέροντας θαλπωρή και άλλοτε σαν καταφύγιο προσφέροντας ασφάλεια. Συνθήκες που και στην εποχή μας αποτελούν ζητούμενο και προσδοκία για πληθυσμιακές ομάδες που αναγκάζονται να εκτοπιστούν. Εργαστήρι χαρτογράφησης της διαδρομής του μικρού Ιησού. Με την εικαστικό Κατερίνα Αναστασίου. Για παιδιά 8-14 χρονών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου, 10:00-11:00 το πρωί
«Το τέλειο δώρο» της Stella J. Jones.
Μπορούν άραγε δύο πολύ καλοί φίλοι, στις γιορτινές αυτές μέρες να χαρίσουν το καλύτερο δώρο ο ένας στον άλλον ακόμα κι αν χρειαστεί να θυσιάσουν κάτι που αγαπούν πολύ; Για παιδιά 4-6 χρονών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου, 10:30-11:15 το πρωί
«Lego WedoSpybot».
Θέλουμε να ετοιμάσουμε ένα πάρτι έκπληξη σε ένα φίλο μας. Χρειαζόμαστε όμως μια συσκευή για να μας ειδοποιήσει όταν έρχεται. Τι λύση θα βρούμε; Με τον Γιώργο Μπίκα. Για παιδιά 7-9 χρονών. Με προεγγραφή. Στο Maker Space του Veria Tech Lab στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης.

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, 11:00-12:00 το πρωί
«Στη Χάση και στη Φέξη».
Η συγκλονιστική περιπέτεια δύο σελίδων, πολύ αγαπημένων. Η Χάση και η Φέξη. Μια ιστορία για την αγάπη και την ανακύκλωση. Αφήγηση παραμυθιού από τον Θωμά Κέρτσαλη, Προγραμματιστή στη Σχολή Τυφλών του Λουξεμβούργου. Για παιδιά 5-12 χρονών. Ελεύθερη Είσοδος. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, 10:00-11:00 το πρωί
«Πώς μετριέται ο χρόνος όταν ψάχνεις για κάτι αληθινό;».
Προχωρούσε βιαστικά περνώντας από χωριό σε χωριό. Παντού ρωτούσε για τους Βασιλιάδες… μα προς τα πού πήγαν;… Μια τρυφερή ιστορία περιπλάνησης σας περιμένει στη Βιβλιοθήκη. Ένα παραμύθι γι’ αυτούς που δεν βρίσκουν ποτέ χρόνο να ακολουθήσουν τα ουσιαστικά της ζωής. Με την κοινωνική λειτουργό Αλέξια Κουκουνασούλη, την μουσικό Ελευθερία Ματσεντίδου, τη νηπιαγωγό Γιάννα Σουλούντση και την νηπιαγωγό και δασκάλα χορού Αθηνά Φελούρη. Για παιδιά 5-10 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, 4:30-5:30 το απόγευμα
«Μπουναμάδες με μπελάδες» της Γιολάντας Τσορώνη – Γεωργιάδη.
Δώρα λαμπερά, δώρα της καρδιάς /να ΄χουνε να παίζουνε όλα τα παιδιά! Γιατί…. στην παρέα και την αγάπη βρίσκουν τα δώρα την αξία τους! Για παιδιά 6-8 χρονών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου, 6:00-7:00 το απόγευμα
«Κάποιος σου έγραψε κάτι!».
Εκτός από βασιλόπιτες, πριν αλλάξει ο χρόνος, στείλτε ξεχωριστές ευχές, γράφοντας μηνύματα και εκφράζοντας συναισθήματα στο πρόσωπο που θέλετε και δεν το έχετε κάνει ακόμη! Ελάτε στην Βιβλιοθήκη από τις 20 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου, γράψτε αυτό που νιώθετε και αφήστε το στο κουτί των μηνυμάτων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ΜΟΝΟ ένα στοιχείο αναγνώρισης (μικρό όνομα, ημερομηνία, τοποθεσία, τίτλος βιβλίου, τραγουδιού, ταινίας…). Τα σημειώματα θα αποτελέσουν την εγκατάσταση, που θα βρίσκεται στην Βιβλιοθήκη, από τις 30 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι τις 11 Ιανουαρίου 2020 και ελάτε να αναζητήσετε αυτό που κάποιος άλλος πιθανόν έγραψε για εσάς. Βιωματική δράση και εικαστική εγκατάσταση. Με την εικαστικό Κατερίνα Αναστασίου. Για παιδιά 12-16 χρονών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Τα παιδιά μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι δύο εργαστήρια.
Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.
Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος.
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας
Έλλης 8, τηλ. 2331024494 www.libver.gr

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2019
in Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας