Το πρόγραμμα της «Μαγικής Χριστουγεννιάτικης Αγοράς» της Βέροιας

O Εμπορικός Σύλλογος της Βέροιας σε συνεργασία με τους Προσκόπους, τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, τη Συντεχνία Κρεοπωλών Βέροιας, Σχολές Χορού, Ωδεία, Συλλόγους της πόλης, αλλά και εθελοντές – μέλη του Συλλόγου που με μεγάλη χαρά προθυμοποιήθηκαν να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν, ετοίμασε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, θέλοντας να συμβάλει στη δημιουργία εορταστικού κλίματος κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στη πόλη μας. Η «Μαγική Χριστουγεννιάτικη Αγορά» της Βέροιας σε λίγες μέρες θα αποτελεί γεγονός!

Μέσα σε μια μοναδική εορταστική ατμόσφαιρα, από το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013 έως και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013 το εμπορικό κέντρο της Βέροιας υποδέχεται τα Χριστούγεννα και τη νέα χρονιά και διοργανώνει συναρπαστικές χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να νιώσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Οι μικροί επισκέπτες της αγοράς θα ακολουθήσουν πιο «γλυκιά» διαδρομή στους δρόμους της πεζοδρομημένης αγοράς κερδίζοντας ξεχωριστές εμπειρίες! Παιδιά, μικρά και μεγάλα, θα έχουν την ευκαιρία να «μεταμορφωθούν» με face painting, να φτιάξουν  μοναδικές γλυκές κρέπες και γλειφιτζούρια μαζί με τους προσκόπους, χριστουγεννιάτικα στολίδια για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο τους αλλά και γούρια. Θα έχουν την ευκαιρία ακόμα να κερδίσουν δωράκια και όχι μόνο…

Ωδεία, Σχολές χορού, Τμήμα Ρυθμικής αλλά και Πολιτιστικοί Σύλλογοι θα συμβάλουν με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο στις εκδηλώσεις… ταξιδεύοντας μας μέσα από το χορό αλλά και τις μελωδίες!

Από τις εκδηλώσεις δεν θα μπορούσε να λείπει το παραδοσιακό ψήσιμο, όπου με την βοήθεια της Συντεχνίας Κρεοπωλών η Αγορά θα μοσχοβολίσει….

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών …. Ο νέος χρόνος είναι μια ανάσα! Ο Εμπορικός Σύλλογος έχει ετοιμάσει πολλές ξεχωριστές εκδηλώσεις για σας με σκοπό να σας μεταφέρουν στη μαγεία των Χριστουγέννων!

Ετοιμαστείτε γιατί τα καλύτερα έρχονται…

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013
11:00: Μεγάλο παιχνίδι σταθμών: «Σχέδιο καταστροφής Χριστουγέννων»
Σε αυτή τη δραστηριότητα τα παιδιά θα εμπλακούν σε έναν μύθο πλαίσιο ο οποίος θα τους καλεί να βοηθήσουν τα ξωτικά να σώσουν τα Χριστούγεννα. Τα  παιδιά θα χωριστούν σε ομάδες  με τη βοήθεια των Προσκόπων και σταδιακά θα πρέπει να κατευθύνονται σε συγκεκριμένους σταθμούς όπου θα πραγματοποιούν μια δημιουργική δραστηριότητα.
Πεζόδρομος: Ιπποκράτους με Προφήτη Ηλία

12:00 Γλυπτική φρούτων και λαχανικών- Carving fruits & vegetables
Ο Παναγιώτης Κεφαλάς με την ομάδα του θα μας δείξει και θα φτιάξει μαζί μας, μια πρωτότυπη γλυπτική σε φρούτα και λαχανικά, με χριστουγεννιάτικο περιεχόμενο.
Πεζόδρομος: Παν. Τσαλδάρη με Αριστοτέλους

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013 
19:00: Χριστούγεννα στην Πόλη «Το Τζαζ των Χριστουγέννων»
Jazz Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα καθώς και μεγάλες Jazz επιτυχίες από το κουαρτέτο του Ωδείου ΦΙΛΙΠΠΟΣ. Ερμηνεύει η Νίκη Μπραβάκη.
Πεζόδρομος: Προφήτη Ηλία με Ιπποκράτους

Παρασκευή  20 Δεκεμβρίου 2013
17:30: Χριστουγεννιάτικη Χορωδία
Η χορωδία του Ωδείου Δημητρίου μας τραγουδά, εν όψει των Χριστουγέννων, περιδιαβαίνοντας την πεζοδρομημένη αγορά της Βέροιας.
Πεζόδρομος: Θα την βρείτε σε διάφορα σημεία!

18:30: Let’s Christmas Party
Η Σχολή χορού της Αντωνιάδου Σοφίας μαζί με την χορευτική της ομάδα,  μας βάζει στο ρυθμό και σε διάθεση εορταστική…. με hip hop, oriental, breakdance, electro και mousical! Ελάτε και μπείτε και εσείς στο ρυθμό των γιορτών…
Πεζόδρομος: Ιπποκράτους με Προφήτη Ηλία

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013
12:00: Εργαστήριο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ γλειφιτζουριών!
Μικρά ξωτικά (πρόσκοποι) μαζί με λιλιπούτιους φίλους βάζουν τα δυνατά τους και φτιάχνουν ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΑΚΙΑ!!!! Τέτοια γλειφιτζούρια δεν έχετε ξαναδοκιμάσει… ελάτε και να φτιάξετε …και να διακοσμήσετε αλλά και να γευτείτε!
Πεζόδρομος: Τσούπελη με Κάππου
** Face painting

11:30: Εορταστική Ρυθμική Γυμναστική – Christmas Street Dance
Το Τμήμα Ρυθμικής του ΑΠΣ ΦΙΛΛΙΠΟΣ Βέροιας, σε 3 σημεία της πεζοδρομημένης αγοράς θα χορέψει ρυθμικά στο κλίμα των Χριστουγέννων.
Πεζόδρομος: Σε 3 σημεία – Αντ. Καμάρα με Βικέλα, Αριστοτέλους με Παν.Τσαλδάρη, Φιλίππου

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013
I 11:00: Φτιάχνουμε Χριστουγεννιάτικα Στολίδια!
Οι πρόσκοποι σε (3) τρία εργαστήρια ξωτικών μαζί με τα παιδιά κυκλικά θα φτιάξουν από ένα μικρό στολίδι για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του σπιτιού τους… με σκοπό να υπάρξει ένα μικρό αναμνηστικό στολιδάκι που θα θυμίζει ότι το 2013 πέρασε και το 2014 ήρθε!
** Face painting
Πεζόδρομος: Ιπποκράτους με Προφήτη Ηλία

11:30: Φτιάχνουμε Γιορτινές Φιγούρες
Η Κατερίνα Αναστασίου φτιάχνει μαζί μας γιορτινές φιγούρες… για να στολίσουμε το δωμάτιο μας με Άγιο Βασιλάκια και Αγγελάκια.
Πεζόδρομος: Βικέλα με Κεντρικής

12:00 Χριστουγεννιάτικο Εορταστικό Ψηστήρι
Δεν θα λείπει το παραδοσιακό ψήσιμο, όπου με την βοήθεια της Συντεχνίας Κρεοπωλών η Αγορά θα μοσχοβολίσει….
Πεζόδρομος: Τσούπελη με Κάππου

19:00: Χριστούγεννα στην Πόλη – Νεανική Χορωδία
Λίγες μόνο μέρες πριν τα Χριστούγεννα και η χορωδία του Ωδείου ΦΙΛΙΠΠΟΣ θα μας βάλει στο κλίμα και θα μας ταξιδέψει … όπως αυτή ξέρει κάπου εκεί στο χωριό του Αϊ Βασίλη αλλά σίγουρα και εκείνη την νύχτα, εκείνη που γεννήθηκε ο μικρός Χριστός…
Πεζόδρομος: Προφήτη Ηλία με Ιπποκράτους

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013
11:30: «Ψάρεμα δώρων» Ψαρεύουμε και κερδίζουμε!!!
Σε ένα τεράστιο κουτί θα υπάρχουν τυλιγμένα δωράκια..και κάθε παιδί θα πρέπει να ψαρέψει το δωράκι του! Έλα να δεις θα είσαι εσύ ο τυχερός;
Πεζόδρομος: Ιπποκράτους με Μητροφάνους

11:30: Η λευκή μάχη των ξωτικών
Σκανδαλιάρικα ξωτικά ελάτε να γλυκαθείτε σε μια πραγματικά λευκή μάχη γεύσεων!!! (Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας)
Πεζόδρομος: Ιπποκράτους με Μητροφάνους

12:00: Κάλαντα από το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας
Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα θα ψάλλει το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας… φέρνοντας μας πιο κοντά στην ημέρα των Χριστουγέννων.
Πεζόδρομος: Θα την βρείτε σε διάφορα σημεία!

19:00: «Μωμόγεροι» από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας.
Ένα λαϊκό δρώμενο όπου παρουσιάζεται η αναγέννηση της φύσης με την αλλαγή του νέου έτους και έχει σκοπό τη σάτιρα. Στο έθιμο αυτό, παραδοσιακά μέρος των συμμετεχόντων φοράνε τομάρια ζώων όπως λύκων και τράγων ενώ άλλοι ντύνονται με στολές ανθρώπων οπλισμένων με σπαθιά και έχουν την μορφή γεροντικών προσώπων. Οι πρωταγωνιστές είναι τρεις, ο γέρος Κιτί Γοτσά, η νύφη και ο “αράπης”. Η αλλαγή του χρόνου και η αναγέννηση της φύσης συμβολίζεται με τη νύφη η οποία φλερτάρει με τον νέο (ο νέος είναι ο χαρακτήρας “αράπης”). Στο δρώμενο εναλλάσσεται η απαγωγή της νύφης από τον νέο “αράπη” με τον γέρο Κιτί Γοτσά.
Πεζόδρομος: Θα την βρείτε σε διάφορα σημεία!

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013
11:00: Το Ξυπνητήρι του Αϊ Βασίλη 
Ελάτε να ξυπνήσουμε παρέα τον Αϊ Βασίλη χτυπώντας δυνατά τα καμπανάκια στο δέντρο του (Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας).

11:00: « Οι μολυβομαχίες των καλικάντζαρων»
Παιχνιδιάρικα ξωτικά σας περιμένουμε σε ένα συναρπαστικό μολυβοπόλεμο. Ελάτε να ζωγραφίσουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια στο πρόσωπο μας!!!
** Face painting
Πεζόδρομος: Ιπποκράτους με Κάππου

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013
11:00: Ταχυδρομείο Express Βόρειος Πόλος
Ελάτε να στείλουμε γράμμα στον Αϊ Βασίλη… ή την δική μας ευχή για το νέο έτος… αφιερώνοντας την σε κάποιον που αγαπάμε! Οι Πρόσκοποι ως μικρά ξωτικά θα είναι εκεί για να μαζέψουν τα γράμματα και τις ευχές σας…
Πεζόδρομος: Αριστοτέλους με Παν.Τσαλδάρη

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013
11:00 : Δημιουργία Πρωτοχρονιάτικων Γουριών
Μικροί φίλοι με τη βοήθεια της Κατερίνας Αναστασίου φτιάχνουν Πρωτοχρονιάτικα Γουράκια για να είναι τυχερό το 2014 που έρχεται…
Πεζόδρομος: Ιπποκράτους με Μητροφάνους

12:00: Ζεστό κρασί …και ψημένα κάστανα για όλους!
Από τις 12 το μεσημέρι ζεστό κρασί με μυρωδικά αλλά και κάστανα ζεστά θα σας περιμένουν να τα απολαύσετε κάνοντας βόλτα στο πεζόδρομο της αγοράς της πόλης…
Πεζόδρομος: Βικέλα με Κεντρικής

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013
11:00: «Γλυκές κρέπες»… με σοκολάτα και ζάχαρη άχνη!
Οι μικροί φίλοι των γλυκών θα μπορέσουν να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία…. θα πρέπει να ακολουθήσουν τα βήματα μιας συνταγής από τη δημιουργία του μείγματος μέχρι το ψήσιμο μιας κρέπας…. με τι άλλο;;; Σοκολάτα φυσικά!!!! Έτσι για να μπει γλυκά ο νέος χρόνος…
** Face painting
Πεζόδρομος: Ιπποκράτους με Προφήτη Ηλία

12:00: Ψήνουμε για να υποδεχτούμε το νέο χρόνο
Ψήνουμε για να υποδεχτούμε το 2014, για να μοσχοβολήσει η Αγορά, για να περάσουμε καλά., ξεχνώντας τα δύσκολα που φεύγουν και ελπίζοντας για τα καλά που έρχονται… και όλα αυτά με τη συμβολή της Συντεχνίας Κρεοπωλών Βέροιας.
Πεζόδρομος: Φιλίππου (στην είσοδο της Δημοτικής Αγοράς)

2014… σε περιμένουμε!

Καλά Χριστούγεννα & Ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με:
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, Εύξεινο Λέσχη Βέροιας, ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας, Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας, Προσκόπους Βέροιας, Πρωτοβουλία για το Παιδί, Συντεχνία Κρεοπωλών Βέροιας, Ωδείο Δημητρίου, Ωδείο ΦΙΛΙΠΠΟΣ, Ρυθμική Γυμναστική ΑΠΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ Βέροιας, Σχολή Χορού Αντωνιάδου Σοφία, Εθελοντές και Μέλη Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας…

Να σημειωθεί ότι στο Δέντρο της Μαγικής Χριστουγεννιάτικης Αγοράς μπορεί όποιος θέλει να κρεμάσει το δικό του στολίδι ή τη δική του ευχή εφόσον το επιθυμεί!!!!

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2013
in Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας