Το χειρόγραφο της Πράγας

Μία δολοφονία αποτελεί αφορμή για την επίλυση ενός παλιού γρίφου. Το μυστικό που κρύβεται πίσω από το κίνημα των Καρμπονάρων απαιτεί εγρήγορση και οξύτητα σκέψης. Αυτόν τον ρόλο αναλαμβάνει ο ήρωας του μυθιστορήματος «Το χειρόγραφο της Πράγας» του Παναγιώτη Κονιδάρη (« Εκδόσεις Λιβάνης»), ο οποίος οφείλει όχι μόνο να κατανοήσει τον γρίφο αλλά και να αντιμετωπίσει τον ίδιο τον εαυτό του: ο φόνος του θείου του σε μια βιβλιοθήκη θα τον εξαναγκάσει να βγει από την ήσυχη καθημερινότητά του, να κάνει μια έρευνα που θα τον εξαντλήσει ταξιδεύοντας από τη Μονεμβασία έως τη Λευκάδα, τη Ρώμη και την Πράγα. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα φαντασίας με μπόλικο ιστορικό υπόβαθρο, καρπός διετούς έρευνας σε βιβλιοθήκες και διαδίκτυο. Εξελίσσεται σε δύο χρονικούς άξονες, έναν παροντικό και έναν παρελθοντικό-ιστορικό. έχει να κάνει με το περίφημο χειρόγραφο Βόινιτς, το μοναδικό χειρόγραφο στον κόσμο που δεν έχει ακόμα αποκρυπτογραφηθεί. Το εν λόγω χειρόγραφο βρίσκεται σήμερα στην βιβλιοθήκη Μπέινεκε του πανεπιστημίου του Γέηλ.

Στα προτερήματα του βιβλίου εντάσσεται η ώριμη γραφή, η χρήση εμβόλιμων κεφαλαίων που βοηθούν την πλοκή, τα πραγματολογικά στοιχεία, η ικανότητα ψυχογράφησης των ηρώων.

Ο Παναγιώτης Κονιδάρης γεννήθηκε στο Μεγανήσι Λευκάδας. Σπούδασε Ραδιολογία – Ακτινολογία και κατόπιν Φαρμακευτική. Ζει και εργάζεται στη γενέτειρά του.

[tags]Βέροια, Δημόσια βιβλιοθήκη Βέροιας, ελληνική λογοτεχνία, ιστορικό μυθιστόρημα [/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας