ΤΡΟΥΦΑ (ΥΠΟΓΕΙΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙ)

Η καλλιέργεια της τρούφας είναι σχεδόν άγνωση την Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια άρχισε η καλλιέργειά της, σε κάποιες περιοχές της χώρας, χωρίς όμως να γίνει έλεγχος του εδάφους, χωρίς να ληφθεί υπόψη ποιες είναι οι κατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες γι’αυτήν, ποια είναι τα κατάλληλα φυτά ,ποια είδη τρούφας μπορούν ν’αναπτυχθούν στις συγκεκριμένες περιοχές. Στο βιβλίο παρέχονται λεπτομερείς πληροφορίες για την τεχνική της καλλιέργειας, περιγράφονται τα διάφορα είδη, παρουσιάζονται τρόποι συγκομιδής, οι θεραπευτικές ιδιότητες της τρούφας. Η χώρα μας, κατά τον συγγραφέα του βιβλίου, έχει όλες τις προϋποθέσεις κλίματος και καταλληλότητας εδαφών.Το βιβλίο είναι από τα πρώτα, που δημοσιεύεται στα ελληνικά με αντικείμενο την τρούφα και την καλλιέργειά της, η οποία μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα που έχουν κάποιοι καλλιεργητές των ορεινών περιοχών,για το είδος της καλλιέργειας που πρέπει  να αναπτύξουν ώστε να έχουν ένα ικανοποητικό εισόδημα. Στη συλλογή της βιβλιοθήκης υπάρχουν 13 τίτλοι με θέμα τα μανιτάρια καθώς και ένα άρθρο από το περιοδικό ” Σύγχρονη εκπαίδευση” με θέμα: τρούφα: πολύτιμη και μυστηριώδης.

[Tags]Βέροια, Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, τρούφα, μανιτάρια, μυκητες [/Tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2010
in Από τη συλλογή μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας