Των κοχυλιών και του αίματος

Οκτώ χιλιάδες χρόνια πριν, τα κοσμήματα που χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι της Νοτιοανατολικής Ευρώπης ήταν συχνά φτιαγμένα από κοχύλια. Στο βιβλίο του Θεόφιλου Ελευθεριάδη με τίτλο “Των κοχυλιών και του αίματος” εκδόσεις Εστία, εξιστορείται η διαδρομή ενός τέτοιου κοσμήματος, με όλα τα ταξίδια που η μοίρα του επιφύλαξε κι όλους τους ανθρώπους που ευεργετήθηκαν από την αγάπη που έκρυβε.

Κωνσταντινούπολη, 1941. Εκείνος; Ρωμιός στην πόλη. Εκείνη; Μια μικρή Τουρκάλα που μεγαλώνει δίπλα του. συναντιούνται· κοιτάζονται· μιλούν. Ένα χάδι, ένα φιλί μπροστά στο Βόσπορο. Κάπως έτσι ξεκινούν όλα. Η καταστροφή. Ο διωγμός. Μια βαλίτσα μονάχα. Πώς να χωρέσει όλη η αγάπη, πώς να χωρέσει όλη η ζωή σε μια βαλίτσα;… Διαβάστε από την ελληνική λογοτεχνία το νέο μυθιστόρημα του Θοδωρή Παπαθεοδώρου με τίτλο “Σαν ταξιδιάρικα πουλιά” από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Ο Wayne Dyer υποστηρίζει στο νέο του βιβλίο ψυχολογίας με τίτλο “Εμπνευση – το υπέρτατο κάλεσμά σου” ότι ο καθένας από μας έχει μέσα του μια φωνή έμπνευσης την οποία πρέπει να ακούσει. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Αν αυτό το δεχτούμε σύμφωνα με τον Dyer, η ζωή μας θα γίνει απλή αλλά και τέλεια ταυτόχρονα…γιατί έτσι θα έχουμε επιλέξει να τη ζήσουμε. Το βιβλίο είναι από τις έκδόσεις Έσοπτρον.

Διαβάστε ακόμη:

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη
Βαθύ γαλάζιο : μυθιστόρημα από τις εκδόσεις Ωκεανίδα

Mika Waltari
Το λάθος του επιθεωρητή Πάλμου : αστυνομικό μυθιστόρημα από τις εκδόσεις Καλέντης

Gilles Leroy
Ένα μπλουζ για τη Ζέλντα : εκδόσεις Μεταίχμιο

Neville Katherine
Το στοίχημα : εκδόσεις Λιβάνη

Επίσης για τους λάτρεις της μουσικής υπενθυμίζω ότι υπάρχουν στη βιβλιοθήκη μουσικά CD, με μουσικές από διάφορα μέρη του κόσμου. Δανείζονται για έξι ημέρες με χρέωση 1,50€ χωρίς δυνατότητα ανανέωσης.

[tags]Βέροια, Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, ελληνική λογοτεχνία, Wayne Dyer, ψυχολογία, αστυνομική λογοτεχνία [/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας