Υγιεινή συνταγή

Αυτές τις ημέρες ασχολούμαι με βιβλία μαγειρικής. Με χαρά διαπιστώνω πως όλο και περισσότεροι ασχολούνται με την διατροφή. Και μάλιστα με την υγιεινή διατροφή, γιατί πρέπει πλέον όλοι, μικροί και μεγάλοι, να προσέξουμε τη διατροφή μας. Η Κρητική διατροφή είναι όντως υγιεινή γιατί είναι πλούσια η χλωρίδα της Κρήτης, την οποία οι κάτοικοί της δεόντως χρησιμοποιούν. Πρέπει λοιπόν να ασχοληθούμε σοβαρά και υπεύθυνα με τη διατροφή μας. Έτσι σήμερα σκέφτηκα να σας δώσω μία υγιεινή συνταγή για κέικ και με εγγύηση επιτυχίας,ακόμα κι αν δεν ασχοληθήκατε ποτέ με την ζαχαροπλαστική.

ΥΛΙΚΑ:3/4 κούπας σπορέλαιο, 1 κούπα ζάχαρη, ξύσμα από δύο πορτοκάλλια, 1 κούπα καρότο ψιλοτριμμένο, 1 κούπα καρύδια κοπανισμένα, 1 μήλο τριμμένο, 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα διαλυμένη στο χυμό μισού λεμονιού+1 κουταλάκι μπέκιν, 2 και 1/2 κούπες αλεύρι, 1/2 κούπα κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Λαδώνουμε τη φόρμα Νο 28 και την πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.Το αφήνουμε λίγο να ιδρώσει και ξεφορμάρουμε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

[Tags] Βέροια, Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, ζαχαροπλασική, υγιεινή διατροφή, συνταγές[/Tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 16 Μαΐου 2008
in Από τη συλλογή μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας