Φωτογραφίζοντας τη Βέροια μέσα στο χρόνο – Φωτογραφική Ιστορία της πόλης

Η Εταιρεία Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας σε συνεργασία με το 5ο ΓΕ.Λ. Βέροιας παρουσιάζει την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 18:00 στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Φωτογραφίζοντας τη Βέροια μέσα στο χρόνο – Φωτογραφική Ιστορία της πόλης”.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα του 5ου ΓΕ.Λ. Βέροιας “Φωτογραφίζοντας τη Βέροια μέσα στο χρόνο – Φωτογραφική Ιστορία της πόλης” εκπονήθηκε κατά το σχολικό έτος 2017 – 2018 στο πλαίσιο των «καινοτόμων σχολικών προγραμμάτων Πολιτιστικών θεμάτων κ.ά.», τα οποία είναι γνωστά ως Σχολικές Δραστηριότητες (Γ2/4867/92) και πραγματοποιούνται σε εθελοντική βάση από εκπαιδευτικούς και μαθητές εκτός ωρολογίου προγράμματος του Σχολείου με συντονισμό και καθοδήγηση από τους Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Η ομάδα αποτελούταν από 35 μαθητές και μαθήτριες της Α’ και Β΄ τάξης του 5ου ΓΕ.Λ. Βέροιας και υπεύθυνους καθηγητές τους Ολυμπία Μπέτσα και Αριστοτέλη Παπαγεωργίου, φιλολόγους του σχολείου.

Οι συναντήσεις της ομάδας γίνονταν κάθε Σάββατο στις 12 η ώρα στην πλατεία Ωρολογίου και από εκεί περιηγούνταν στην πόλη με οδηγό παλιές φωτογραφίες του 19ου και 20ου αι. Έτσι, μέσω της ανακάλυψης και της διάδρασης επιτεύχθηκε μια προσέγγιση της τοπικής ιστορίας και παράλληλα μέσω της φωτογράφισης των ίδιων σημείων στο σήμερα οι μαθητές μπόρεσαν να εντοπίσουν σταθερές μέσα στο χρόνο και αλλαγές στο περιβάλλον.

H παρουσίαση θα μεταδοθεί με live streaming από την Υπηρεσία ΔΙΑΥΛΟΣ  στη διεύθυνση: https://diavlos.grnet.gr/event/e1141

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2018
in Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας