ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ για το FACEBOOK

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας και η Gallery Παπατζίκου, σας προσκαλούν την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013, στις 6 το απόγευμα στο ισόγειο της βιβλιοθήκης σε μία συνάντηση γνωριμίας με τον διακεκριμένο φωτογράφο και Διευθυντή του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης κ. Βασίλη Καρκατσέλη.

Ελάτε στη βιβλιοθήκη να συνομιλήσετε μαζί του για αυτή τη νέα κατηγορία φωτογραφίας και όσοι επιθυμείτε να φωτογραφηθείτε από τη μηχανή του. Οι φωτογραφίες που θα τραβηχτούν θα αποσταλούν δωρεάν στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις που θα μας δοθούν από τους φωτογραφιζόμενους.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης … ‘’Ιχνη Φωτός’’ που παρουσιάζεται στην γκαλερί ΠΑΠΑΤΖΙΚΟΥ (Αγ. Αντωνίου 26) και έχει διάρκεια έως  και 9 Νοεμβρίου 2013.

Η φωτογραφία για το Facebook αποτελεί μία νέα κατηγορία φωτογραφίας , εμφανίστηκε με την διάδοση των μέσων μαζικής δικτύωσης και κυρίως με αυτό του προσωποβιβλίου. Η φωτογραφία πορτρέτου για το εξώφυλλο του χρονολογίου στο Face Book (FB).

Η νέα αυτή κατηγορία έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Πρέπει να είναι έγχρωμη, ώστε να δείχνει ρεαλιστική, και να πλησιάζει, όσο το δυνατόν περισσότερο, στην φυσική, τρέχουσα εξωτερική εικόνα όλων για τον ιδιοκτήτη της σελίδας στο FB.

Η μεγάλη φωτογραφία στο επάνω μέρος του ημερολογίου του FB, πρέπει να δείχνει το μοντέλο μας υπέροχο,  να ωραιοποιεί όσα μπορούν να χαρακτηρίζουν το μοντέλο και ταυτόχρονα να κρύβει τις όποιες ατέλειες, (ατέλειες όχι φωτογραφικές αλλά αισθητικής φύσης περί του περιβλήματος μιας κεφαλής), όπως τις καταλαβαίνει ο φωτογραφημένος (άκρως υποκειμενική θεώρηση). Καλό είναι  να δείχνει (η φωτογραφία) πως τραβήχτηκε εντελώς τυχαία, ότι είναι εντελώς φυσική και ανεπιτήδευτη.

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 5 Νοεμβρίου 2013
in Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας