Χαρισματικά και Ταλαντούχα Παιδιά: Προκλήσεις και Ευκαιρίες (Video)

Δείτε φωτογραφίες στο Flickr

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, 11.30 π.μ.
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας

Οι εκπαιδευτικές ανάγκες μίας ξεχωριστής κατηγορίας μαθητών — αυτής των χαρισματικών και ταλαντούχων παιδιών — αποτελούν τον θεματικό άξονα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Κέντρο για Χαρισματικά — Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια, τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας και το ΚΕ.Δ.Δ.Υ- Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης Ημαθίας.
Ομιλητής ήταν ο Αντώνης Αποστόλου, Διευθυντής του Κέντρου για Χαρισματικά — Ταλαντούχα Παιδιά/ CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια, ο οποίος παρουσίασε το Κέντρο που θα λειτουργήσει από την άνοιξη του 2014 σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο John Hopkins και τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Το Κέντρο, μοναδικό στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, έχει ως στόχο να εντοπίσει ταλαντούχους και χαρισματικούς μαθητές, παιδιά με ιδιαίτερες δεξιότητες αλλά και παιδιά με μεγάλη αγάπη για τη μάθηση, και να υποστηρίξει την εξέλιξή τους με μία σειρά καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Για τη συμμετοχή στο Κέντρο διεξάγονται, ήδη, εξετάσεις σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα προσφέρει σημαντικό αριθμό υποτροφιών για τους μαθητές που θα επιλεγούν για το θερινό πρόγραμμα.

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2014
in Vidcasts, Ψηφιακές Εμπειρίες
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας