Χρειαζόμαστε τις Βιβλιοθήκες σήμερα?

Αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου που είχα δημοσιεύσει πριν τρία χρόνια (περνάει ο καιρός) τον Νοέμβριο του 2007 στο Βήμα Ιδεών (τώρα έχει ενσωματωθεί και διανέμεται δωρεάν με την εφημ. Το Βήμα). Τον ίδιο τίτλο χρησιμοποιώ και στην ομιλία που θα κάνω στη συνάντηση των Διευθυντών των Ευρωπαϊκών Δημοσίων Βιβλιοθηκών. Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο της Ισπανικής Προεδρίας της Ε.Ε. από το αντίστοιχο Υπουργείο Πολιτισμού. Υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων στη χώρα μας, εξελίξεων που θα επηρεάσουν πιστεύω βαθύτατα ειδικά τους Δημόσιους οργανισμούς φαίνεται ότι ο τίτλος της ομιλίας μου είναι αρκετά επίκαιρος και προσφέρεται για συζήτηση. Για όσους ανυπομονούν και ενδιαφέρονται να μάθουν τις απόψεις μου, όχι ιδιαίτερα πρωτότυπες πρέπει να ομολογήσω, παραθέτω όλη μου την ομιλία.

Αντιγράφω παρακάτω το τελικό μου σχόλιο για να πάρετε μία ιδέα. Το παραθέτω στην αγγλική όπως είναι και όλη η ομιλία μου. Κάποια στιγμή αργότερα θα ετοιμάσω και την ελληνική έκδοση και θα τη δημοσιεύσω. Καλή συνέχεια.

«I am not so sure if we really need public libraries today, I am sorry to say that of course. What I am certain is that we do need libraries or better cultural institutions in general which, among other services relevant to the particular local community, will facilitate expression by enabling all of us to participate in shaping and personalizing the culture of which we are part. The challenges are in front of us for an adventurous journey».

[tags]Βέροια, Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, Ισπανία, Συνάντηση[/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας