23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας είναι η πιο σημαντική συνάντηση φιλοσόφων στον πλανήτη.  Ξεκίνησε το 1900 και διοργανώνεται κάθε πέντε χρόνια από τη Διεθνή Ομοσπονδία Φιλοσοφικών Εταιρειών (FISP). Για πρώτη φορά φιλοξενείται στην Ελλάδα από τις 4 εως τις 10 Αυγούστου και οι συμμετοχές είναι πάρα πολλές (2.000 σύνεδροι) και σημαντικές (δείτε εδώ για ένα πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου). Τίτλος του Συνεδρίου:  “Η φιλοσοφία ως έρευνα και τρόπος ζωής”.

Ξεκινάμε να παρουσιάσουμε κάποιους από τους σημαντικούς συμμετέχοντες, το έργο των οποίων φιλοξενείται στην Βιβλιοθήκη μας:

9602607548Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις / Ουμπέρτο Έκο, Θεσσαλονίκη : Παρατηρητής, 1993, 221σ. ; 21εκ.

Είτε πρόκειται για σεμνές συμβουλές στη χρήση των αντωνυμιών, είτε για τον σχολιασμό του κόστους που συνεπάγεται η κατάρρευση μιας αυτοκρατορίας, ο Ουμπέρτο Έκο, για μια ακόμη φορά, κατορθώνει να μας διδάσκει γράφοντας διασκεδαστικά σημειώματα με «προσωπικές παραξενιές». Πάνω απ’ όλα, όμως, στη θεματολογία των σημειωμάτων του κυριαρχεί η πολύπαθη δεοντολογία στη λειτουργία των μέσων μαζικής επικοινωνίας. Ένα χρήσιμο μάθημα τόσο για τους δημοσιογράφους όσο και, κυρίως, για τους αναγνώστες και τηλεθεατές.

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας