Έξι και Μία εβδομάδες Ειδησεογραφικής Παιδείας στο δικό σας ρυθμό

Πότε:
4 Δεκέμβριος 2021 όλη την ημέρα
2021-12-04T00:00:00+02:00
2021-12-05T00:00:00+02:00

Το News Literacy Center, το Journalists About Journalism (www.jaj.gr) και το Veria Tech Lab της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας, με την υποστήριξη της πρεσβείας των Η.Π.Α στην Αθήνα, διοργανώνουν έναν κύκλο διαδικτυακών μαθημάτων 6+1 εβδομάδων για την ειδησεογραφική παιδεία και την πληροφορία στα ΜΜΕ (MediaInformation & News literacy).

Ο κύκλος μαθημάτων “6+1 εβδομάδες” είναι ελεύθερης πρόσβασης, χωρίς κόστος και μπορεί να το παρακολουθήσει οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να αναπτύξει δεξιότητες κριτικής σκέψης ώστε να διακρίνει καλύτερα τις αξιόπιστες πληροφορίες και ειδήσεις που διακινούνται σε όλες τις πλατφόρμες Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας. Βασικά στοιχεία της ποιοτικής δημοσιογραφίας, διασταύρωση πηγών, χρήσιμα εργαλεία για όταν αναζητούμε πληροφορίες στο διαδίκτυο, διαφοροποίηση μεταξύ πληροφορίας/γνώμης, ορισμοί και όροι παραπληροφόρησης, ευθύνη και δεοντολογία των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έλεγχος της αξιοπιστίας πληροφοριών που παρουσιάζονται ως επιστημονικά γεγονότα, είναι μόνο μερικά από τα θέματα που θα αναπτύξουμε από τη σκοπιά του αποδέκτη της πληροφορίας.

Ο κύκλος περιλαμβάνει:

α. Βίντεο με εισηγητές τους δημοσιογράφους: Μαρία Κατσουνάκη, Μαρία Κοζάκου, Ηλία Μαγκλίνη, Τάσο Τέλλογλου, Δημήτρη Τριανταφυλλίδη.

β. Διαβάσματα/συνιστώμενες πηγές

γ. Κουίζ και τεστ

δ. Προγραμματισμένες, ζωντανές διαδικτυακές συζητήσεις μέσω zoom με τους εισηγητές των βίντεο και την υπεύθυνη του προγράμματος, δημοσιογράφο Σίσσυ Αλωνιστιώτου.

Πώς θα παρακολουθήσετε:

Ο κύκλος μαθημάτων “6+1 Εβδομάδες” απευθύνεται σε άτομα άνω των 16 ετών και είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορεί ο καθένας να το παρακολουθήσει τις ώρες και τις μέρες που επιθυμεί. Δηλώνοντας συμμετοχή εδώ: https://forms.gle/1bh9NxsiQHanNLq16 θα σας αποσταλεί σύνδεσμος που θα σας δίνει πρόσβαση σε όλα τα βίντεο, τα διαβάσματα/συνιστώμενες πηγές, τα κουίζ και τα τεστ των 6 εβδομάδων. Μπορείτε επίσης να δηλώσετε συμμετοχή μέσω email στέλνοντας το ονοματεπώνυμο, την ιδιότητα και τον τόπο διαμονής σας στο mailjaj@jaj.grΗ … +Μία Εβδομάδα περιλαμβάνει αποκλειστικά βίντεο που παρουσιάζουν βήμα-βήμα τη χρήση εργαλείων και ιστότοπων κατά της παραπληροφόρησης.

Ενώ είστε ελεύθεροι να παρακολουθήσετε τον κύκλο “ 6+1 Εβδομάδες” με τον δικό σας ρυθμό, προτείνεται η ολοκλήρωσή του εντός τριών (3) μηνών προκειμένου να συμμετάσχετε αποδοτικά στις τρείς ζωντανές διαδικτυακές συναντήσεις και ειδικά στην τέταρτη και τελευταία, επιστέγασμα όλης της κοινής προσπάθειας!

Εγγραφές από τις 5 έως τις 20 Οκτωβρίου 2021. Για να κερδίσετε το Πιστοποιητικό Παρακολούθησης, θα πρέπει να συγκεντρώσετε βασική βαθμολογία στα κουίζ και τα τεστ.

Σας περιμένουμε!

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 6 Οκτωβρίου 2021
in
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας