Διάλεξη του κ. Στέφανου Ξενάκη με τίτλο «Πως πετυχαίνεις»

Πότε:
7 Μάιος 2018 @ 17:30
2018-05-07T17:30:00+03:00
2018-05-07T17:45:00+03:00

Τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, στις 5.30 το απόγευμα, σας προσκαλούμε στη διάλεξη του κ. Στέφανου Ξενάκη με τίτλο «Πως πετυχαίνεις»

Η διάλεξη πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επιμορφωτικών σεμιναρίων με τίτλο «Ναι μπορώ» και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας (Έλλης 8)

ΝΑΙ ΜΠΟΡΩ

Το ΝΑΙ ΜΠΟΡΩ είναι ένα μάθημα αξιών. Θα ξεκινάει από το νηπιαγωγείο και θα μεγαλώνει μαζί με τα παιδιά. Αφορά στην τέχνη της ζωής. Γιατί η ζωή έχει τη δική της τέχνη. Το ΝΑΙ ΜΠΟΡΩ είναι μια νέα πρακτική φιλοσοφία ζωής.

Πολλοί συνάνθρωποί μας δε ζουν αυτό που λαχταράνε. Σκορπάνε τη ζωή. Άλλοι είναι θυμωμένοι κι άλλοι ακινητοποιημένοι. Βλέπουν τα προβλήματα κι όχι τις λύσεις. Τους επιλέγει η ζωή αντί να την επιλέγουν.

Οφείλουμε στα παιδιά μας ένα καλύτερο μέλλον. Τους οφείλουμε τις βασικές δεξιότητες κι αξίες της ζωής, καθώς και τα εργαλεία για να την πάνε μπροστά.

Για να πιστέψουν από νωρίς στον εαυτό τους. Για να πατήσουν γερά στα πόδια τους. Για να πουν με σιγουριά τα δικά τους ΝΑΙ και ΟΧΙ. Για να κοιτάνε τον εαυτό τους στον καθρέφτη και να του χαμογελάνε. Για να τολμήσουν να κάνουν τα δικά τους λάθη. Για να τολμήσουν την ευτυχία. Για να να μάθουν ότι εκείνα ορίζουν τη ζωή τους. Για ν’ αποδεχτούν τον εαυτό σου και να καταλάβουν ότι δεν χρειάζεται να τον αλλάξουν. Μόνο να τον εξελίξουν.

Το ΝΑΙ ΜΠΟΡΩ είναι ένα παιχνίδι αυτογνωσίας. Θα πραγματοποιείται με ιστορίες. Κάθε μάθημα θα είναι και μια ιστορία με πολύτιμα μαθήματα ζωής. Θα υπάρξουν 10άδες τέτοιες ιστορίες.

Το ΝΑΙ ΜΠΟΡΩ φιλοδοξεί να μπει σε όλα τα σχολεία της χώρας μας. Ιδιωτικά και Δημόσια.

Ο κ.Στέφανος Ξενάκης, σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών κι Εμπορικών επιστημών (νυν Οικονομικό Πανεπιστήμιο) και MBA στο Manchester Business School. Εργάστηκε με επιτυχία ως στέλεχος κι επιχειρηματίας στο χώρο της διαφήμισης από το 1993 έως το 2015. Έκτοτε ασχολείται με το πάθος του, την αυτοβελτίωση και την προσωπική εξέλιξη τις οποίες υπηρετεί παθιασμένα με τα κείμενα και τις ομιλίες του. Το πρώτο βιβλίο του κυκλοφορεί μέσα στον Μάιο του 2018. Αυτή την εποχή εργάζεται εντατικά για το όνειρό του το μάθημα ΝΑΙ ΜΠΟΡΏ, ένα μάθημα αξιών κι αυτογνωσίας, το οποίο φιλοδοξεί να μπει σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας από την πρώτη κιόλας δημοτικού. Το ΝΑΙ ΜΠΟΡΏ έχει ήδη ξεκινήσει να διδάσκεται ερευνητικά σε αρκετά σχολεία της ελληνικής περιφέρειας. Περήφανος πατέρας 2 κοριτσιών ηλικίας 6 και 9 ετών.

https://naiboro.gr

https://www.libver.gr

 

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 2 Μαΐου 2018
in
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας