«Σταγόνες ζωής» παρουσίαση βιβλίου στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Πότε:
4 Νοέμβριος 2019 @ 18:00
2019-11-04T18:00:00+02:00
2019-11-04T18:15:00+02:00

 

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, οι εκδόσεις «Το Σκαθάρι» και η κ.Ανθή Θεοχαροπούλου σας προσκαλούν τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019, στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της βιβλιοθήκης, στην παρουσίαση του συλλογικού έργου «Σταγόνες Ζωής».

Η φιλόλογος Νανά Γιαννοπούλου θα παρουσιάσει το βιβλίο ενώ αποσπάσματα θα διαβάσουν οι Ελένη Κουπίδου και Έλενα Τσακαλίδου.

Πρόκειται για ένα συλλογικό έργο των συγγραφέων: Αγγελίδης – Γκέντζος Τάσος, Αμπατζή Κωνσταντίνα, Θεοχαροπούλου Ανθή, Λαπουρίδου Σοφία, Παλληκαρίδου Ολυμπία, Στόικου Εύα, Σωτήρκου Στέλλα. Το βιβλίο επιμελήθηκε ο συγγραφέας Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Έξι γυναίκες συναντιούνται τυχαία στο αεροδρόμιο του Μονάχου. Λόγω της κακοκαιρίας οι πτήσεις τους καθυστερούν… Γνωρίζονται κάτω από περίεργες συνθήκες.

Ο Τάσος Αγγελίδης Γκέντζος μεγάλωσε στην Καβάλα και σπούδασε Κλασική και Νεότερη Ελληνική Φιλολογία στο Α.Π.Θ. Διδάσκει στο Πρώτο Λύκειο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια. Εισηγητής σεμιναρίων δημιουργικής γραφής στη Χ.Α.Ν.Θ., επιμελητής στις εκδόσεις ΡΩΜΗ, υπεύθυνος λογοτεχνικής σειράς στις εκδόσεις ΤΟ ΣΚΑΘΑΡΙ, ραδιοφωνικός παραγωγός στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης fm 100,6 και αρθρογραφεί σε πολλές ηλεκτρονικές εφημερίδες. Είναι συγγραφέας αρκετών βιβλίων.

Η Ανθή Θεοχαροπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Διαβατό της Βέροιας. Σπούδασε φυσικοθεραπεία στο Α.Τ.Ε.Ι.Θ. Επέστρεψε στη γενέτειρά της και άνοιξε στο κέντρο της Βέροιας το δικό της φυσικοθεραπευτήριο, εργαζόμενη για πάνω από σαράντα χρόνια σε αυτό. Είναι παντρεμένη, έχει έναν γιό και έναν εγγονό. Παράλληλα με την εργασία της ασχολήθηκε με τη ζωγραφική. Έργα της βρίσκονται σε δημόσια κτήρια και σε ιδιωτικές συλλογές. Γράφοντας σε μια τοπική εφημερίδα μικρά διηγήματα της γεννήθηκε η επιθυμία να γράψει το πρώτο της βιβλίο.

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΒΕΡΟΙΑΣ, Έλλης 8, 59132 Βέροια. http://www.libver.gr

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 1 Νοεμβρίου 2019
in
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας