ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΕ – ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΤΑΣ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ

Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε με ειδήσεις γύρω μας για την καταστροφή του περιβάλλοντος, τη μείωση των ενεργειακών αποθεμάτων του πλανήτη μας, την υπερθέρμανση του πλανήτη. Τι κάνουμε όμως εμείς γι αυτό; Αρκεί η συνδρομή που πληρώνουμε σε κάποιες ΜΚΟ, το ότι σβήνουμε τα φώτα, προσπαθούμε να μην ξοδεύουμε πολύ νερό, ενημερωνόμαστε για το πώς θα κάνουμε τα σπίτια  ενεργειακά και άλλα. Αρκούν όμως αυτά; Λοιπόν ΟΧΙ δεν αρκούν. Γιατί ακόμη δεν έχει ωριμάσει μέσα μας η οικολογική συνείδηση. Πρέπει η οικολογία να γίνει τρόπος ζωής για εμάς και πρέπει να αρχίσουμε να κάνουμε τα μέγιστα για την προστασία του πλανήτη μας.

Επίσης, επιβάλλεται να διδάξουμε τα παιδιά μας τρόπους έτσι ώστε να ζουν και να σκέφτονται με βάση την προστασία του περιβάλλοντος. Πρέπει, γιατί τα παιδιά μας είναι αυτά που θα επωμιστούν την καταστροφή μου έχει επέλθει στον πλανήτη και αυτά θα κάνουν τις περισσότερες θυσίες.  Ένας ευχάριστος τρόπος  να ξεκινήσουμε,  είναι διδάσκοντας με τα παιδιά μας πώς να  ανακυκλώνουν. Ένα καταπληκτικό βιβλίο που μαθαίνει στα παιδιά μας πώς να δημιουργούν κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, κάνοντας την ανακύκλωση παιχνίδι και τα παιδιά μας καλλιτέχνες είναι το «Μην το πετάς – Δημιούργησε!» της Jane Bull (εκδόσεις Πατάκη). Είναι γεμάτο ιδέες για να μεταμορφώσουν τα άχρηστα αντικείμενα από χαρτί, πλαστικό, μέταλλο ή ύφασμα σε μικρούς θησαυρούς φτιάχνοντας απίθανα παιχνίδια και υπέροχα δωράκια. Επειδή η οικολογία δεν είναι απλώς τρόπος ζωής – είναι χαρά και δημιουργία!

Το βιβλίο θα το βρείτε στη βιβλίοθήκη όπως επίσης και πολλά ακόμη για το πως να κάνουν κατασκευές και αναπτύξουν τη δημιουργικότητα τους.

                     

[tags]Βέροια, Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, Οικολογία, Κατασκευές, Χειροτεχνία, Προστασία του Περιβάλλοντος [/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας