Δωρεάν Χρήση Υπολογιστών

Στον ανακαινισμένο πρώτο όροφο οι χρήστες θα βρουν 10 υπολογιστές HP Touchsmart 610-1105gr.  Οι υπολογιστές έχουν σύνδεση στο ίντερνετ διαμέσου του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου προσφέροντας ασφαλή αναζήτηση. Για την χρήση τους τα μέλη της βιβλιοθήκης θα πρέπει να ενημερώσουν το προσωπικό του πρώτου όροφο όπου θα δώσει και τις σχετικές οδηγίες σύνδεσης.  Δείτε τον σχετικό κανονισμό χρήσης των Η/Υ.

Στους υπολογιστές οι χρήστες μπορούν να βρουν εγκατεστημένα προγράμματα όπως :

  • Microsoft Office
  • Openoffice
  • Skype
  • Internet Explorer
  • Mozilla Firefox
  • Google Chrome
  • Adobe Acrobat
  • CD Burning Software

 

Σε δύο από τους υπολογιστές υπάρχουν εγκατεστημένες εξειδικευμένες εφαρμογές όπως το Innoetics TTs Reader

Πρόκειται για λογισμικό συνθετικής ομιλίας το οποίο προσφέρει μία ποικιλία συνθετικών φωνών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάγνωση γραπτών κειμένων σε Η/Υ.
Το πρόγραμμα επιτρέπει την μετατροπή γραπτών πληροφοριών σε ακουστικές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει άτομα με προβλήματα όρασης και δυσκολία στην ανάγνωση να ακούσουν ψηφιακά αρχεία κειμένου (π.χ. ψηφιακά σχολικά βιβλία) στον υπολογιστή.
Το πρόγραμμα δίνει την δυνατότητα να πληκτρολογήσετε ή να επικολλήσετε οποιοδήποτε κείμενο, να αλλάξετε ρυθμό, τόνο, ένταση της φωνής και να κάνετε τον Η/Υ να το εκφωνήσει. Επίσης μπορείτε να σώσετε την φωνή σε αρχείο ήχου.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Προσφέρει όλες τις υπηρεσίες της​ δωρεάν στα μέλη της. Στήριξε και στηρίζει την επιτυχημένη λειτουργία της και στην υποστήριξη που της παρέχουν μεμονονωμένοι ιδιώτες, εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, δημόσιες επιχειρήσεις και φιλανθρωπικά σωματεία. Σας προσκαλούμε να ενισχύσετε οικονομικά είτε συγκεκριμένες δράσεις είτε συνολικά το έργο της Βιβλιοθήκης.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την υπεύθυνη:
Ασπασία Τασιοπούλου
Τηλ. 2331024494
Mail: aspasia@libver.gr

2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας