Ανακαινισμένος 1ος όροφος | Γενικές Πληροφορίες

ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΕ ΕΝΥΔΡΕΙΟ,
ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Πού αλλού? Στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη, στην οδό Έλλης 8, στη Βέροια.

Οι ανακαινισμένοι χώροι του 1ου ορόφου και του  ημιορόφου της Βιβλιοθήκης ξεκίνησαν τη λειτουργία τους την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014.

Οι νέες εγκαταστάσεις είναι ειδικά σχεδιασμένες ώστε να προσφέρουν πρόσβαση σε πολλές πηγές πληροφόρησης (έντυπες και ηλεκτρονικές), αλλά και ποικίλες υπηρεσίες με στόχο την εξερεύνηση της δημιουργικότητας και την προώθηση της καινοτομίας.

Σημείο αναφοράς του νέου χώρου, ένα μεγάλο ενυδρείο που έχει εγκατασταθεί και αναμένεται να τραβήξει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων, ενώ παντού υπάρχουν αναπαυτικά καθίσματα για χαλάρωση και μελέτη.

Στις νέες εγκαταστάσεις θα βρείτε:

  • Εργαστήριο δημιουργίας με 3D εκτυπωτή, όπου θα πραγματοποιούνται και τα εργαστήρια ρομποτικής της βιβλιοθήκης, αλλά και περισσότερες δράσεις καινοτομίας και τεχνολογίας
  • Το Media Lab, έναν άρτια εξοπλισμένο χώρο για να επεξεργαστείτε ένα βίντεο ή μια εικόνα ή αν ασχολείστε με μουσική να ηχογραφήσετε τις μελωδίες σας
  • Μεγάλη συλλογή βιβλίων, περιοδικών, DVD κ.ά. για δανεισμό
  • Ένα χώρο έμπνευσης, ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει επαγγελματικές συναντήσεις, συναντήσεις φίλων, skype επικοινωνία, χαλάρωση και άλλα
  • Αναγνωστήριο
  • Χώρο υπολογιστών με δωρεάν και γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο
  • Στον ημιόροφο της βιβλιοθήκης  το τμήμα εφημερίδων και περιοδικών μαζί με  τη συλλογή τοπικού ενδιαφέροντος του Νομού μας

Οι φωτογραφίες είναι της Κωνσταντίας Μαζαράκη

Η ανακαίνιση χρηματοδοτήθηκε από το Βραβείο «Πρόσβαση στη Γνώση»  του Ιδρύματος Bill and Melinda Gates, που παρέλαβε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας τον Αύγουστο του 2010 στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Τη φετινή χρονιά, η συλλογή μας εμπλουτίζεται σημαντικά με ολοκαίνουργιες εκδόσεις με την ευγενική χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ).

Ευχαριστούμε όλα τα μέλη της βιβλιοθήκης που μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια. Θα χαρούμε πολύ να σας δείξουμε τους νέους χώρους, να ακούσουμε τη γνώμη σας, να συζητήσουμε και να δούμε πως μπορούμε όλοι μαζί να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη.

Και δε σταματάμε εδώ! Η ανακαίνιση του 2ουορόφου που προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί το 2015 θα κρύβει πολλές εκπλήξεις.

Ραντεβού στη Βιβλιοθήκη λοιπόν, από  την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου!

Ωράριο λειτουργίας:

Δευτέρα και Τετάρτη 08.00-20.00
και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο: 08.00-15.00

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΒΕΡΟΙΑΣ

Έλλης 8, Βέροια. Τηλ. 2331024494

https://www.libver.gr

Δείτε εδώ βήμα βήμα την ανακαίνιση της βιβλιοθήκης
μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό

2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας