Εργαστήρι Πολυμέσων | Media Lab | Γενικές πληροφορίες

Το Εργαστήρι Πολυμέσων (Media Lab) είναι ένας ξεχωριστός χώρος με κτιριακή ηχομόνωση, κατασκευασμένος για περιορισμό ήχου μέχρι και την ένταση των 80 dB. Είναι ακουστικά διαμορφωμένος, με ηχοαπορροφητικά πάνελς στους τοίχους και πλωτό δάπεδο.

Το Εργαστήρι Πολυμέσων περιλαμβάνει ολόκληρο τον απαραίτητο επαγγελματικό εξοπλισμό (hardware & software) για την ηχογράφηση κι επεξεργασία μουσικής και γενικότερα ήχου, την μουσική παραγωγή, την ηχητική επένδυση σε βίντεο, την παραγωγή ραδιοφωνικής εκπομπής, την δημιουργία ψηφιακής παρτιτούρας, καθώς επίσης και μία ευρεία συλλογή από ψηφιακά μουσικά όργανα, δυναμικούς επεξεργαστές κι εφέ. Ο χώρος επίσης συμπεριλαμβάνει μία σειρά από φυσικά και MIDI μουσικά όργανα.

Επιπλέον, στον υπολογιστή υπάρχουν εγκατεστημένα επαγγελματικά προγράμματα επεξεργασίας βίντεο και φωτοτογραφίας. Ο φωτισμός και τα χρώματα του χώρου είναι ουδέτερα, έτσι ώστε να καλύπτουν τις επαγγελματικές απαιτήσεις ενός στούντιο επεξεργασίας εικόνας (video suite).

Συνοπτικά, η ονομασία του χώρου ως Εργαστήρι Πολυμέσων (Media Lab) περικλείει τις παρακάτω ιδιότητες:

  • Στούντιο ηχογράφησης (Recording studio)
  • Χώρος επεξεργασίας ήχου (Audio suite)
  • Στούντιο παραγωγής ήχου (Audio post-production suite)
  • Δωμάτιο ακρόασης (Listening room)
  • Χώρος επεξεργασίας εικόνας και παραγωγής βίντεο (Video editing & post-production suite)

Εάν ενδιαφέρεστε να χρησιμοποιήσετε και να γνωρίσετε από κοντά το Εργαστήρι Πολυμέσων, ενημερωθείτε για τον τρόπο λειτουργίας του χώρου από εδώ.

Εάν ενδιαφέρεστε να χρησιμοποιήσετε το Εργαστήρι Πολυμέσων με την ιδιότητα του ηχολήπτη, παρακαλούμε συμπληρώστε και υπογράψτε την  αίτηση (pdf), την οποία και θα πρέπει να καταθέσετε στη Βιβλιοθήκη.

Υπεύθυνος: Γεώργιος Μπίκας, geobikas@libver.gr

2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας