Γενικές πληροφορίες

H Βιβλιοθήκη με λίγα λόγια

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ιδρύθηκε το 1952 και προσφέρει τις υπηρεσίες της στους κατοίκους της πόλης της Βέροιας, της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας και της Κεντρικής Μακεδονίας. Τον Αύγουστο του 2010 της απονεμήθηκε το βραβείο «Πρόσβαση στη Μάθηση 2010» από το ίδρυμα Bill and Melinda Gates. Το Δεκέμβριο του 2012 της απονεμήθηκε βραβείο της «Ακαδημίας Αθηνών» για το εκπαιδευτικό της έργο. Έχει 34.963 εγγεγραμμένα μέλη και δανείζει περισσότερα από 150.000 τεκμήρια ετησίως. Το χρονικό διάστημα 1999-2019 ο δανεισμός (βιβλίων, περιοδικών, DVDs, CD-ROMs, kindles, tablets, cameras, επιτραπέζιων παιχνιδιών κ.λπ.) ανήλθε στα 3.632.829 τεκμήρια. Η Βιβλιοθήκη έχει επιδείξει μεγάλη δραστηριότητα με συμμετοχή σε προγράμματα, τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από την Ε.Ε.

Οδηγός Λειτουργίας

Οι οδηγίες καλύπτουν όλα τα θέματα λειτουργίας της βιβλιοθήκης σε σχέση με το κοινό και κάθε αλλαγή εγκρίνεται πάντα από την Εφορεία (Δ.Σ.) της ΒιβλιοθήκηςΈντυπα – Αιτήσεις

Η Εφορεία & το Προσωπικό της Βιβλιοθήκης

Η Εφορεία της Βιβλιοθήκης

Η Εφορεία της Βιβλιοθήκης η οποία διορίζεται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού αποτελείται από τους:

Τακτικά Μέλη

Αικατερίνη ΣίμπουΠρόεδροςΔικηγόρος
Μαρία ΟρταντζόγλουΑντιπρόεδροςΔικηγόρος
Ισαβέλλα ΚωσταντούδηΜέλοςΣυνταξιούχος
Καλλιόπη ΣιδηροπούλουΜέλοςΕκπαιδευτικός
Βαΐα ΜπαμπέτσαΜέλοςΕκπαιδευτικός

Αναπληρωματικά Μέλη

Μηνοδώρα ΦωτοπούλουΠρόεδροςΠολιτικός Μηχανικός
Μαρία ΦάκαΑντιπρόεδροςΔικηγόρος
Εμμανουήλ ΜαζίνηςΜέλοςΟδοντίατρος
Ιωάννης ΤροχόπουλοςΜέλοςΤέως Δντης ΔΚΒΒ
Πρόδρομος ΓκαλίτσοςΜέλοςΕκπαιδευτικός

Το Προσωπικό της Βιβλιοθήκης

Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης απαρτίζεται από μόνιμους υπαλλήλους, προσωπικό με σύμβαση αορίστου χρόνου και αποσπασμένους εκπαιδευτικούς.

Η Βιβλιοθήκη υποστηρίζει το θεσμό της πρακτικής άσκησης φοιτητών από Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας (Δημόσια και Ιδιωτικά). Επιπλέον, είναι στη διάθεση των φοιτητών για την εκπόνηση πτυχιακών εργασιών με θέμα τον τρόπο λειτουργίας της βιβλιοθήκης, τις υπηρεσίες της και άλλα θέματα που σχετίζονται με τον Οργανισμό. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έγκαιρη έγγραφη επικοινωνία με συγκεκριμένο αίτημα  προς τη βιβλιοθήκη. Το αίτημα αυτό πρέπει να σταλεί στη Βιβλιοθήκη πριν την ανάληψη της πτυχιακής εργασίας με θέμα που αφορά τη Βιβλιοθήκη. Η Βιβλιοθήκη διατηρεί το δικαίωμα να μην εγκρίνει όλα τα αιτήματα που θα της απευθύνονται για λόγους που συνδέονται με την εύρυθμη λειτουργία της.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Προσφέρει όλες τις υπηρεσίες της δωρεάν στα μέλη της. Στήριξε και στηρίζει την επιτυχημένη λειτουργία της και στην υποστήριξη που της παρέχουν μεμονονωμένοι ιδιώτες, εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, δημόσιες επιχειρήσεις και φιλανθρωπικά σωματεία. Σας προσκαλούμε να ενισχύσετε οικονομικά είτε συγκεκριμένες δράσεις είτε συνολικά το έργο της Βιβλιοθήκης.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την υπεύθυνη:
Ασπασία Τασιοπούλου
Τηλ. 2331024494
Mail: aspasia@libver.gr

2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας