Βουβουζέλες – Netbook

 

O τίτλος είναι καθαρά παραπλανητικός… 

…όταν όμως είδα αυτή την εικόνα στο αναγνωστήριο με τους μαθητές και τα netbook τους , θυμήθηκα τους φιλάθλους στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής πού όλοι τους είχαν από μια βουβουζέλα.

Από την ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία η κίνηση τους υπολογιστές είναι ακόμη πιο αυξημένη. Φέτος όμως η διαφορά είναι πως πολλά από τα παιδιά χρησιμοποιούν πια και τους δικούς τους υπολογιστές στον χώρο του αναγνωστηρίου. Γνωρίζοντας πως η βιβλιοθήκη προσφέρει ασύρματη σύνδεση στο internet, πολλά παιδιά έρχονται με τα δικά τους netbook που οι περισσότεροι πήραν δωρεάν, ως μαθητές της A’ Γυμνασίου. Στο αναγνωστήριο πια οι χρήστες του ασύρματου δικτύου είναι πιο πολλοί και από τους αναγνώστες.Μέσα σε όλα τα παιδιά με τα netbook βρήκα και έναν με Playstation Portable (PSP). Χρήση του WIFI επίσης κάνουν και χρήστες με άλλες συσκευές όπως κινητά τηλέφωνα ή PDA.

Στο ασύρματο δίκτυο οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση από όλους τους χώρους της βιβλιοθήκης δωρεάν. Φυσικά υπάρχει και φιλτράρισμα των περιεχομένων το οποίο έχει αναλάβει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, που μας παρέχει και την σύνδεση.

[tags]Βέροια, Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροια, Netbook, WiFi, Παιδιά, Internet, Βουβουζέλα[/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας