ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο της Βέροιας ήταν από τα έξι πρώτα που ξεκίνησαν τον θεσμό, τον Σεπτέμβριο του 1983. Με τις δραστηριότητες του καλύπτει την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας ενώ τα καλοκαίρια περιοδεύει με τις παραγωγές του σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και την Κύπρο. Τα τελευταία χρόνια συμμετείχε ενεργά σε αναπτυξιακά προγράμματα έχοντας ως σκοπό την ανάδειξη, μέσα στην πόλη της Βέροιας, καλλιτεχνών όλων των ειδικοτήτων, όπως συγγραφείς, ηθοποιοί, σκηνογράφοι, αλλά και την δημιουργία παιδικής θεατρικής σκηνής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ που έχει αναδειχθεί σε κεντρική σκηνή με σκοπό να δημιουργήσει νέες γενιές παιδιών-θεατών. Έχει επίσης δημιουργήσει ομάδα Θεατρικής Υποδομής για νέους καλλιτέχνες που αγαπούν το θέατρο. Διοργανώνει σεμινάρια με θέματα το θεατρικό παιχνίδι, την αφηγηματική τέχνη, το θέατρο σκιών, κουκλοθέατρο καθώς επίσης βοηθά οργανωτικά και τεχνικά Συλλόγους, Φορείς και Σχολεία του Ν. Ημαθίας.

Ενδεικτικά παραθέτουμε κάποιες θεατρικές παραγωγές: 1) “Βάτραχοι” του Αριστοφάνη, 2008. 2) “Νοέμβρης” του Νίκου Μανούδη, 2008. 3) “Ω!..μπαμπά..!” της Στέλλας Βογιατζόγλου, 2008. 3) “Δωδέκατη νύχτα” του William Shakespear, 2008. 4) “Αφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο-Βάρδος και στοχαστής του ανθρώπου” το  2009.  5) “Μαντατοφόρες” του Γιάννη Ρίτσου, 2009.

Την εποχή αυτή το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας ανεβάζει την παράσταση “Γιατί η Μαντόνα κι όχι εγώ” του Μιχάλη Κόκκορη. Το έργο αυτό αναφέρεται στα πρότυπα που έχει η κάθε εποχή, στο πως πρέπει κανείς να ζει, τι πρέπει να επιδιώκει για να καταξιωθεί και να απολαμβάνει το σεβασμό των άλλων. Ορμώμενος από αυτό, ο συγγραφέας μιλά για τα λάθη και τα πάθη των ηρώων του, οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι μέσα στις αντιλήψεις περί ευτυχίας, που έχουν διαποτίσει την κοινωνία στην οποία ζούμε.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στατιστικά από το 1983 έως σήμερα το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας έχει ανεβάσει 65 θεατρικά έργα και έχουν παρακολουθήσει τις παραστάσεις του 668.110 θεατές.

Σχετικά sites:

Δήμος Βέροιας, Θεατρικές Παραστάσεις,

[tags] Βέροια, Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. [/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας