Δωρεάν μαθήματα στις νέες τεχνολογίες | Σεπτέμβριος 2019

Ξεκινούν και πάλι τα δωρεάν μαθήματα στις νέες τεχνολογίες στο Veria Tech Lab της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας, από το Tech Talent School.   Τα μαθήματα έχουν διαμορφωθεί ως προς τις ανάγκες των εκπαιδευτικών, μπορούν όμως να συμμετέχουν όλοι οι ενήλικες. Όλα τα μαθήματα γίνονται στον χώρο του Veria Tech Lab στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης. 

 

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των Μαθημάτων : 

Σεπτέμβριος 2019 

 

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019 | 18:00 – 20:00
Εισαγωγή στο Word 
Εάν επιθυμείτε και εσείς να πληροφορηθείτε για τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε επιστολές, βιογραφικά, ετικέτες και πολλά άλλα ακόμη ξεκινώντας από μία και μόνο λευκή σελίδα, τότε μη διστάσετε να δηλώσετε συμμετοχή.  

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019 | 17:00 – 20:00
WordPress: εργαλείο για τη διαχείριση μιας εκπαιδευτικής ιστοσελίδας
Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πως μπορούν να δημιουργήσουν και να διαχειριστούν μια προσωπική ιστοσελίδα ή ένα ιστολόγιο επιτυχώς. Σκοπός του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με την χρήση διαχείρισης περιεχομένου μέσω νέων τεχνολογιών, προκειμένου να συγκεντρώνονται σε ένα ιστολόγιο όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, όπως οι σημειώσεις του μαθήματος, οι ασκήσεις που θα πρέπει να επιλυθούν και επιπροσθέτως πηγές σχετικές με το διδασκόμενο μάθημα, για την πιο άμεση και επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ εκπαιδευτικού και μαθητή.  

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 | 18:00 – 20:00
Εισαγωγή στο Excel
Βασικά σημεία (Πλήκτρα συντόμευσηςΔιαχείριση κελιών φύλλου εργασίας, Εργαλεία Excel). 

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 | 09:00 – 11: 00
Προγραμματίζοντας με το Scratch
Για όσους επιθυμούν να εξοικειωθούν με τη χρήση του Scratch και να μάθουν πως μπορούν να δημιουργήσουν εκπαιδευτικές ιστορίες και παιχνίδια. 

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019 | 18:00 – 20:00
Εισαγωγή στο Excel
Βασικά σημεία (Πλήκτρα συντόμευσης, Διαχείριση κελιών φύλλου εργασίας, Εργαλεία Excel). 

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 | 18:00 – 20:00
Εισαγωγή στο Word
Εάν επιθυμείτε και εσείς να πληροφορηθείτε για τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε επιστολές, βιογραφικά, ετικέτες και πολλά άλλα ακόμη ξεκινώντας από μία και μόνο λευκή σελίδα, τότε μη διστάσετε να δηλώσετε συμμετοχή. 

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 | 09:00 –12:00
Κατασκευή παιχνιδιών και εφαρμογών με τη Unity
Εξοικείωση με την μηχανή ανάπτυξης διαδραστικών εφαρμογών Unity. Μερικές από τις χρήσεις της είναι η δημιουργία παιχνιδιών, serious gamessimulations για αρχιτεκτονικά σχέδια, παραγωγή διαδραστικών ταινιών, εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα (VR/AR). Τα μαθήματα αυτά αποσκοπούν στη γνωριμία με τη Unity, τη διαδικασία δημιουργίας ενός 2D και ενός 3D παιχνιδιού, την αναζήτηση και εύρεση assets μέσω του Unity Asset Store, και εισαγωγή στη δημιουργία User Interface 

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019 | 18:00 – 20:00
Εισαγωγή στο PowerPoint
Εξοικείωση με το PowerPoint και δημιουργία παρουσιάσεων. Χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο, θα είστε σε θέση να δημιουργήσετε οθόνες, στις οποίες έχετε ενσωματώσει κείμενα, φωτογραφίες, εικόνες, σχέδια, πίνακες, γραφήματα και ταινίες και να μεταβαίνετε από το ένα στο άλλο στοιχείο όπως σε μια προβολή παρουσίασης. 

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 | 18:00 – 20:00
Εισαγωγή στην Access
Εξοικείωση με το εργαλείο διαχείρισης βάσεων δεδομένων Access. Οι βάσεις δεδομένων είναι ένα εργαλείο με το οποίο γίνεται δυνατή η επεξεργασία μεγάλων σε όγκο δεδομένων. Μέσα από το παρόν σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα μάθουν πως να διαχειρίζονται μία βάση δεδομένων κάνοντας μία εισαγωγή στις έννοιες: Πίνακες, Ερωτήματα, Φόρμες και Εκθέσεις. 

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019 | 09:00 – 11: 00
Προγραμματίζοντας με το Scratch
Για όσους επιθυμούν να εξοικειωθούν με τη χρήση του Scratch και να μάθουν πως μπορούν να δημιουργήσουν εκπαιδευτικές ιστορίες και παιχνίδια. 

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 | 18:00 – 20:00
Το Arduino ως εργαλείο εκπαίδευσης
Οι συμμετέχοντες εξοικειωθούν με την αναπτυξιακή πλακέτα arduino uno (genuino) και στη συνέχεια να δημιουργήσουν τα δικά τους κυκλώματα και εφαρμογές με αισθητήρες που “αντιλαμβάνονται” το περιβάλλον. Επιπροσθέτως, θα γνωρίσουν και βασικές εντολές κώδικα, καθώς επίσης και την διαδικασία ανεβάσματος του προγράμματος στην πλακέτα. Τέλος,με την βοήθεια του εισηγητή θα υλοποιήσουν οι ίδιοι το κύκλωμα της άσκησης χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό freeware για σχεδιασμό κυκλωμάτων. 

 

Οι εγγραφές γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στο url :
https://www.eventora.com/en/Organizer/tts 

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 28 Αυγούστου 2019
in Uncategorized, Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας