Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Πρόκειται για το χρονικό της μοναδικής σε μανία καταιγίδας που ξέσπασε απροειδοποίητα τον Οκτώβριο του 1991 έξω από τις ακτές της Νέας Σκοτίας. Με κύματα πάνω από είκοσι μέτρα και άνεμο έντασης έντεκα μποφόρ, οι μετεωρολόγοι την ονόμασαν «απόλυτη καταιγίδα», γιατί απλώς δεν μπορούσε να γίνει χειρότερη. Στην καρδιά της βρέθηκε το αλιευτικό ΄Αντρεα Γκέιλ: «΄Ερχεται, παιδιά, κι έρχεται φορτσάτη», ήταν τα τελευταία λόγια του καπετάνιου, προτού ο ασύρματος σιγήσει για πάντα…

Με φόντο το ψαράδικο λιμάνι του Γκλόστερ στη Μασαχουσέτη, ο Σεμπάστιαν Γιούνγκερ αναπλάθει αριστοτεχνικά, με τρομακτική ζωντάνια, την αληθινή ιστορία των έξι ναυτικών του ΄Αντρεα Γκέιλ, σ’ ένα αφήγημα όπου πρωταγωνιστεί ο σκληρός όσο και γοητευτικός κόσμος της αλιείας, αλλά και η ίδια η θάλασσα με το πιο σκοτεινό της πρόσωπο.

Το βιβλίο εκδόθηκε από τις εκδόσεις Ωκεανίδα

Ο Σεμπάστιαν Γιούνγκερ γεννήθηκε στη Μασαχουσέτη και ζει στη Νέα Υόρκη. Εργάζεται ως δημοσιογράφος και άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά Outside, American Heritage και Men’s Journal. Το βιβλίο του “Η απόλυτη καταιγίδα” (1997) γνώρισε τεράστια επιτυχία στις ΗΠΑ, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ παρέμεινε επί 42 εβδομάδες στις λίστες με τα μπεστ-σέλερ των New York Times, έχει ήδη μεταφραστεί σε 16 γλώσσες και γυρίστηκε κινηματογραφική ταινία με πρωταγωνιστή τον Tζορτζ Kλούνεϊ. Ο Τύπος των ΗΠΑ υποδέχτηκε την “Aπόλυτη καταιγίδα” ως «μια συναρπαστική κατάβαση  στην υδάτινη κόλαση» (The NY Times Book Review) και ως «όχι απλώς το καλύτερο βιβλίο του καλοκαιριού, αλλά μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία» (Entertainment Weekly).

[tags[Βέροια, Βιβλιοθήκη Βέροιας, ξένη λογοτεχνία,  Junger Sebastian  [/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας