Καλοκαιρινές προτάσεις στην “Αστυνομική Λογοτεχνία”

Πολλοί αναγνώστες μας προτιμούν στις διακοπές τους ένα καλό αστυνομικό βιβλίο.Εμείς συμφωνούμε μαζί τους και προτείνουμε:

1.David Peace

Τόκιο έτος μηδέν

Εκδ. Τόπος

 

Το “Τόκιο Έτος Μηδέν” είναι ένα σκληρό αστυνομικό μυθιστόρημα σε μορφή θεατρικού θρίλερ, που απεικονίζει με αυξανόμενη

ένταση την “Καρδιά του σκότους” της μεταπολεμικής Ιαπωνίας και, κατ’ επέκταση, του σύγχρονου κόσμου μας.

 

 

 

 

 


2.
Maurice G. Dantec

Η Κόκκινη σειρήνα
Εκδ. Κέδρος 2008


Απρίλιος 1993. Η δεκατριάχρονη Άλις Κρίστενσεν, ένα κορίτσι με ασυνήθιστη για την ηλικία της ευφυΐα, παρουσιάζεται στην κεντρική αστυνομική διεύθυνση του Άμστερνταμ και ζητά να δει επειγόντως τη ντετέκτιβ Ανίτα Βαν Ντάικ. Ισχυρίζεται ότι η μητέρα της Εύα Κρίστενσεν, πάμπλουτη επιχειρηματίας, είναι δολοφόνος.

 

 

 

 

3. Γιώργος Κουτσούκος

Φιλί στη θαλάμη

Εκδ. Νεφέλη

Μάριος Καρτίνης. Αστρολόγος-χαρτομάντης. Τυχοδιώκτης. Βλέπει τ’ άστρα μέσα από ένα ημιυπόγειο δυάρι στην Κυψέλη. Τα βλέπει και τα διαβάζει για λογαριασμό των πελατών του, στους οποίους πουλά κλεφτές ματιές στο μέλλον μέσα από την κλειδαρότρυπα του χρόνου. Ή τουλάχιστον έτσι τους έχει πείσει…
Μια καινούρια πελάτισσα, η Καίτη, μπαίνει σφήνα στη ζωή του. Τον γοητεύει. Και του αφήνει στα χέρια ένα κομπολόι από φόνους, τους οποίους ο αστρολόγος προσπαθεί να εξιχνιάσει.

 

 

 

 

 

 

 

4. Camilleri Andrea

Ήλιος του Αυγούστου –Εκδόσεις Πατάκης

Ο καυτός ήλιος του Αυγούστου, μια βίλα γεμάτη φαντάσματα… Στα υπόγεια δωμάτια της, το μέρος του σπιτιού που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, μέσα στο σκοτάδι ελευθερώνεται ένα αηδιαστικό πλήθος από κατσαρίδες, ποντίκια και αράχνες. Η σκοτεινή πλευρά εισβάλλει απότομα. Ο αστυνόμος Μονταλμπάνο θέλει να ξεσκεπάσει τα πάντα σε αυτό το μυθιστόρημα, μπερδεμένος από γεγονότα και ανθρώπους που έχουν διττή παρουσία…


5. Carr John Dickson

Ο ασώματος άνθρωπος

Εκδόσεις Τόπος , 2008

…διαπράχθηκαν δύο φόνοι, με τέτοιον τρόπο ώστε ο δολοφόνος θα πρέπει να ήταν όχι μόνον αόρατος, αλλά και ελαφρύτερος από τον αέρα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, αυτό το άτομο σκότωσε τα δυο θύματά του και κυριολεκτικά εξαφανίστηκε. κι όμως, κανείς δεν τον είδε και καμία πατημασιά δεν υπήρχε στο χιόνι!”


6. Cohen Mark

Fractal φόνοι : μια μαθηματική περιπέτεια

Εκδ.όσεις Τραυλός , 2007

“Μια ζωντανή, νευρώδης και γεμάτη εκπλήξεις μαθηματική περιπέτεια, πλεγμένη γύρω από τη θεωρία μου για το χάος και τη γεωμετρία των φράκταλ. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς φυσικός επιστήμονας για να διασκεδάσει με αυτήν.”

 

7. Douglas John

Man Down

Εκδόσεις Μελάνι , 2007

Όταν η βαθύπλουτη χρηματοδότρια των “Σπασμένων Φτερών” ζητά από την ομάδα να ερευνήσει την υπόθεση γύρω από την εξαφάνιση της αγαπημένης της ανιψιάς, ο Τζέικ Ντόνοβαν είναι σίγουρος πως αυτή η υπόθεση θα τους οδηγήσει στην αρχική, αυτήν από την οποία εκδιώχθηκαν· και πάνω απ’ όλα θα τους φέρει αντιμέτωπους με τη δολοφονική συνωμοσία που απειλεί την ασφάλεια ολόκληρης της χώρας.

8. Etteth Ravi Shankar

Το χρώμα του πένθους

Εκδ. Άγρα 2008

Όταν ένας διπλωμάτης στην πρεσβεία της Μαδαγασκάρης δολοφονείται κάτω από μυστηριώδεις και σκανδαλώδεις συνθήκες, ο πρέσβης καλεί τον παλιό του φίλο Τζέυ Σαμορίν για να ανακαλύψει τον δολοφόνο όσο πιο γρήγορα και διακριτικά μπορεί. Ακολουθώντας μια μάλλον ανορθόδοξη μέθοδο επίλυσης εγκλημάτων, ο Σαμορίν διασταυρώνει το ξίφος του με την Άννα Χαν, την αξιωματικό της αστυνομίας που έχει αναλάβει τις έρευνες και….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[tags] Βέροια, Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, Αστυνομική λογοτεχνία [/tags]

 

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας