ΜΑΓΔΑ ΣΑΜΠΟ

Η Μάγδα Σάμπο είναι η πιο γνωστή εν ζωή συγγραφέας της Ουγγαρίας. Έχει γράψει περισσότερα από 40 έργα (μυθιστορήματα, διηγήματα, θεατρικά). Το βιβλίο της “Η πόρτα”  από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, είναι μια εξομολόγηση ψυχής μιας γυναίκας που φοβάται να αφεθεί στην αγάπη.

Το βιβλίο αυτό τιμήθηκε με το γαλλικό λογοτεχνικό βραβείο Prix Femina Etranger to 2003 και, το ιταλικό βραβεί Premio Mondello 2005.

             Η Μάγδα, μια διάσημη συγγραφέας στην Ουγγαρία του 20ου αιώνα, προσλαμβάνει ως οικιακή βοηθό την Έμερεντς. Από την πρώτη στιγμή, μια παράξενη σχέση αναπτύσσεται μεταξύ τους. Η Έμερεντς, παρά την ηλικία της, είναι δραστήρια, πανέξυπνη, επιβλητική και τρυφερή μέσα στην εκκεντρικότητά της. Λατρεύει τα ζώα και προσφέρει απλόχερα τη βοήθειά της σε όσους την έχουν ανάγκη. Κι όμως, σε κανέναν δεν έχει ανοίξει ποτέ την πόρτα του σπιτιού της, κανείς δεν έχει παραβιάσει ποτέ το προσωπικό της άσυλο. Γιατί η Έμερεντς κρύβει μυστικά… Η τρυφερή ιστορία μιας μοναχικής γυναίκας που λαχταρά ν”αγαπήσει και να αγαπηθεί με τους δικούς της όρους….

[tags] Βέροια, βιβλιοθήκη Βέροιας, Ουγγρική λογοτεχνία,  μυθιστορήματα [/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας