ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

       H Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας,  το Βιβλιοπωλείο ΕΠΙΚΑΙΡΟ και οι  Εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ παρουσιάζουν το  νέο  βιβλίο  με διηγήματα του ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ με τίτλο “ΕΡΩΤΑΣ  ΥΠΟ  ΑΙΡΕΣΗ”  την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου  2010  και  ώρα 7 μ.μ. στην  αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης.

 

           Πρόκειται για μια συλλογή διηγημάτων που αντανακλά κατά κάποιο τρόπο τη διπλή αγάπη του συγγραφέα για την Ελλάδα και την Αμερική. Οι ιστορίες του πρώτου μέρους υπό τον γενικό τίτλο «Στην Αμερική» μας μεταφέρουν σε μια άλλη ήπειρο με πυξίδα τον έρωτα σε όλες του τις μορφές. Το δεύτερο μέρος διαδραματίζεται όπως δηλώνει και ο τίτλος του «Εν Ελλάδι». Ωστόσο και άλλων ειδών αγάπες διεκδικούν τη θέση τους σε αυτή τη συλλογή, σε διηγήματα που παγιδεύουν κόσμους ολόκληρους στις λίγες τους σελίδες, σε ιστορίες ανθρώπων που ερωτεύονται, αγαπούν, ενθουσιάζονται ή υποφέρουν, επιζητώντας πάντα στο πάθος και στο συναίσθημα τον σκοπό της ύπαρξής τους.

    Αλλα βιβλία του Νίκου Παπανδρέου που μπορείτε να βρείτε στη συλλογή μας είναι:

1 . Ανδρέας Παπανδρέου η ζωή σε πρώτο ενικό και η τέχνη της πολιτικές αφήγησης : βιογραφία , (εκδ. ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ) ,2003
2. Δέκα μύθοι και μία ιστορία   (εκδ. ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ),     1995
3. Εμπροσθοφυλακή αντιστασιακό μυθιστόρημα (εκδ.  ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ),   1981
4. Ιστορίες της τσέπης: διηγήματα  , (εκδ. ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ),   2007
5. Ο κλεπτομνήμων: μυθιστόρημα ,  (εκδ. ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ),    2002
6. Λεπτή γραμμή: διηγήματα , (εκδ. ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ) ,     1997
7.  Μέρες σαν κι αυτές: μυθιστόρημα ,  (εκδ. ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ), 2005
8. Η νύχτα: μυθιστόρημα , (εκδ. ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ),   1985

 

          O Nίκος Παπανδρέου γεννήθηκε στην Αμερική και ζει στην Ελλάδα. Απέκτησε διάφορα εφόδια, τυπικά και μη, από το Γέηλ (Βachelors), το Πρίνστον (Ph.D. στα οικονομικά) και το Βερμόντ (λογοτεχνία). Tο 1991 παραιτήθηκε από τη Διεθνή Τράπεζα για να ασχοληθεί με τη λογοτεχνία. Από το 1995 και έπειτα έχει εκδώσει οκτώ βιβλία, ενώ διηγήματα και δοκίμιά του έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες και λογοτεχνικά περιοδικά του εξωτερικού (Antioch Review, The Literary Review, Threepenny Review, Harvard Review κ.ά.).
Στην Ελλάδα τα διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί κυρίως στα περιοδικά H λέξη και Εντευκτήριον, καθώς και στην εφημερίδα Τα Νέα. Είναι τακτικός συνεργάτης στο μηνιαίο περιοδικό Οικονομική Επιθεώρηση, ενώ έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Symbol, Τomorrow και με την εφημερίδα Αξία.
Το πρώτο του βιβλίο Δέκα μύθοι και μια ιστορία διασκευάστηκε από τον ίδιο σε σενάριο  ταινίας (Πρώτη φορά νονός, 2007). Κείμενά του βρίσκονται στην ιστοσελίδα του www.npapandreou.gr.
Έχει δύο παιδιά, τον Ανδρόνικο και τη Φαίδρα, και μένει στα Βριλήσια.

[tags] Βέροια, Βιβλιοθήκη Βέροιας, μυθιστορήματα, ελληνική λογοτεχνία  [/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας