Αφηγήσεις παραμυθιών από τον Όμιλο Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας

Ακούστε έξι γνωστά χριστουγεννιάτικα παραμύθια που αφηγούνται ερασιτέχνες ταλαντούχοι ηθοποιοί που δραστηριοποιούνται σε θεατρικές ομάδες της πόλης μας.

 

Αφήγηση  Όλγα Παπαδοπούλου, Ελευθέριος Κορυφίδης και  Άρης Ορφανίδης

 

«Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» (Χανς Κρίστιαν Άντερσεν)

 

«Τα ιδιαίτερα Χριστούγεννα του μπάρμπα Πανόφ» (Λέων Τολστόι)

 

«Έρωτας στα χιόνια» (Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης)

 

«Ο μολυβένιος στρατιώτης» (Χανς Κρίστιαν Άντερσεν)

 

«Το όνειρο του  Γιόμο» (παραδοσιακό από τη Γκάνα)

 

 «Η Πλούμπω και οι Καλικάντζαροι» (παραδοσιακό)

 

Επιμέλεια Όμιλος Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας

 

Ο Όμιλος Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας αποτελεί τη συνέχεια του Ομίλου Θεάτρου Βέροιας που ιδρύθηκε το 1976 και ανέπτυξε πλούσια θεατρική δραστηριότητα ως την δημιουργία του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας οπότε και αδράνησε. Το 2007 πραγματοποιήθηκε η ανασύσταση του Ομίλου και τροποποιήθηκε το καταστατικό κι η ονομασία του:

«Σκοπός του Ομίλου είναι να συμβάλλει στην ανάπτυξη του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου του λαού της Βέροιας και της περιοχής, με τη θεατρική παρουσίαση έργων του κλασικού και σύγχρονου Ελληνικού και παγκόσμιου θεάτρου, καθώς και η καλλιέργεια κάθε μορφής τέχνης».

Μέσα για την πραγματοποίηση των σκοπών του Ομίλου είναι:

Α) Η ίδρυση ερασιτεχνικών και πειραματικών θεατρικών ομάδων

Β) Η ίδρυση παιδικού θεάτρου

Γ) Η διοργάνωση κάθε είδους εκδηλώσεων, που έχουν σχέση με την τέχνη του θεάτρου, η μετάκληση και παρουσίαση θεατρικών συγκροτημάτων καθώς και εκδηλώσεων που έχουν σχέση με κάθε μορφή τέχνης (μουσική, εικαστικά, κινηματογράφος, γκράφιτι, καρτούν και άλλες νέες μορφές τέχνης.

Δ) Η δημιουργική συνεργασία με κάθε πολιτιστικό φορέα.

Ε) Ο εθελοντισμός και η κοινωνική προσφορά.

Από την ανασύσταση του Ομίλου και μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί πλήθος δράσεων, όπως θεατρικές παραστάσεις, συμμετοχή σε πανελλήνιο θεατρικό φεστιβάλ (με πολλές διακρίσεις), μουσικές εκδηλώσεις, αφιερώματα σε Βεροιώτες καλλιτέχνες, παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες, γιορτινά δρώμενα και φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους. Πολλές από τις εκδηλώσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με άλλους φορείς πολιτισμού της πόλης μας (ΔΗΠΕΘΕ, ΚΕΠΑ, Ωδεία: Δημοτικό, Μπραβάκη και Δημητρίου, Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη, Σύλλογο Δασκάλων, Κινηματογράφο Σταρ κ.α.)

2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας