Γενικές πληροφορίες

H Βιβλιοθήκη με λίγα λόγια

Η Βιβλιοθήκη είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού. Εποπτεύεται από Εφορεία με τριετή θητεία, η οποία ορίζεται από την Περιφέρεια. Αριθμεί πάνω από 35.000 μέλη σήμερα και από το Μάιο του 1999 μέχρι και το Δεκέμβριο του 2016 δάνεισε 3.189.907 βιβλία, dvd, πατρόν ραπτικής περιοδικά και άλλα τεκμήρια.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας παρέχει τις υπηρεσίες της μέσω του Κεντρικού της κτηρίου, του Παρατήματος και της Κινητής Βιβλιοθηκης της.  Το Παράρτημα της, στεγάζεται στο σχολικό συγκρότημα του 7ου και 11ου σχολείου δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο.
Η συλλογή της περιλαμβάνει πάνω από 100.000 τόμους βιβλίων (70.000 από αυτούς είναι καταχωρημένοι σε ηλεκτρονική μορφή) και μπορούν να αναζητηθούν μέσω του διαδικτύου.
Εκτός από το έντυπο υλικό η συλλογή περιλαμβάνει και οπτικοακουστικό υλικό ( DVD, CD-ROM, DVD-ROM, CD μουσικής), Βιβλία Braille, e-books reader, εκπαιδευτικά πακέτα, επιτραπέζια παιχνίδια.

Οδηγός Λειτουργίας

Οι οδηγίες καλύπτουν όλα τα θέματα λειτουργίας της βιβλιοθήκης σε σχέση με το κοινό και κάθε αλλαγή εγκρίνεται πάντα από την Εφορεία (Δ.Σ.) της ΒιβλιοθήκηςΈντυπα – Αιτήσεις

Η Εφορεία & το Προσωπικό της Βιβλιοθήκης

Η Εφορεία της Βιβλιοθήκης

Η Εφορεία της Βιβλιοθήκης η οποία διορίζεται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού αποτελείται από τους:

Τακτικά Μέλη

Φωτεινή ΧαμιδιελήΠρόεδροςΖωγράφος – Καθηγήτρια Καλλιτεχνικών
Δημήτρη ΚαρασάββαςΑντιπρόεδροςΔημοσιογράφος
Πρόδρομος ΓκαλίτσιοςΜέλοςΚαθηγητής Θεολόγος
Ιωάννα ΜπρούγκαΜέλοςΔικηγόρος
Γιάννης ΤροχόπουλοςΜελοςΤέως Διευθυντής της ΔΚΒ Βέροιας

Αναπληρωματικά Μέλη

Εμμανουήλ ΜαζίνηςΠρόεδροςΟδοντίατρος
Δημήτρη ΚαρασάββαςΑντιπρόεδροςΔημοσιογράφος
Στέφανος ΚισιώτηςΜέλοςΣυνταξιούχος Εκπαιδευτικός
Κατερίνα ΣίμπουΜέλοςΔικηγόρος
Γιώργος ΚαλογήρουΜέλοςΣυνθέτης

Το Προσωπικό της Βιβλιοθήκης

Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης απαρτίζεται από μόνιμους υπαλλήλους, προσωπικό με σύμβαση αορίστου χρόνου και αποσπασμένους εκπαιδευτικούς.

 

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Προσφέρει όλες τις υπηρεσίες της δωρεάν στα μέλη της. Στήριξε και στηρίζει την επιτυχημένη λειτουργία της και στην υποστήριξη που της παρέχουν μεμονονωμένοι ιδιώτες, εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, δημόσιες επιχειρήσεις και φιλανθρωπικά σωματεία. Σας προσκαλούμε να ενισχύσετε οικονομικά είτε συγκεκριμένες δράσεις είτε συνολικά το έργο της Βιβλιοθήκης.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την υπεύθυνη:
Ασπασία Τασιοπούλου
Τηλ. 2331024494
Mail: aspasia@libver.gr

2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας