ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ, ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ | για την υποστήριξη μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες

makers

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, στην προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών που προσφέρει στους χρήστες της, πρόσφατα ενσωμάτωσε στον εξοπλισμό της το λογισμικό συνθετικής ομιλίας TTS Reader της Innoetics.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό εργαλείο με το οποίο μαθητές με δυσκολίες στην ανάγνωση, γραφή και αποκωδικοποίηση του λόγου, μπορούν να βοηθηθούν στην καθημερινή τους μελέτη.

Με το πρόγραμμα αυτό, ο υπολογιστής μπορεί να διαβάζει με πολύ καλή άρθρωση και ταχύτητα (που ρυθμίζεται), κάθε μάθημα του σχολείου και οι μαθητές να έχουν έτσι πρόσβαση στη μάθηση ενώ παράλληλα ασκούνται στο να βελτιώνονται στις δεξιότητες που μέχρι τώρα τους δυσκόλευαν.

Η βιβλιοθήκη επίσης διαθέτει πλήρη συλλογή με βιβλία για τη δυσλεξία, τις μαθησιακές δυσκολίες και την ειδική αγωγή γενικότερα την οποία φροντίζει να εμπλουτίζει συνεχώς καθώς και μία ικανοποιητική συλλογή παιδικών βιβλίων με ηχητική αφήγηση (cd) για να μπορούν τα παιδιά με δυσκολία στην ανάγνωση να απολαύσουν παραμύθια και παιδικές ιστορίες.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα δωρεάν, επισκεφθείτε τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, στην οδό Έλλης 8, στο κέντρο της πόλης. Τηλ. 2331024494

 

 

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Προσφέρει όλες τις υπηρεσίες της​ δωρεάν στα μέλη της. Στήριξε και στηρίζει την επιτυχημένη λειτουργία της και στην υποστήριξη που της παρέχουν μεμονονωμένοι ιδιώτες, εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, δημόσιες επιχειρήσεις και φιλανθρωπικά σωματεία. Σας προσκαλούμε να ενισχύσετε οικονομικά είτε συγκεκριμένες δράσεις είτε συνολικά το έργο της Βιβλιοθήκης.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την υπεύθυνη:
Ασπασία Τασιοπούλου
Τηλ. 2331024494
Mail: aspasia@libver.gr

 

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 30 Ιανουαρίου 2015
in Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας