Συντροφιά με τον Μαύρο Σκύλο που τον λένε κατάθλιψη

 

 

kata

 

 

Σήμερα(13-12-2013)αναρτήσαμε κι εμείς(στο facebook)το βίντεο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που με εικόνες απλές,κατανοητές και πέρα για πέρα αληθινές, μας θυμίζει πως δεν πρέπει να είναι ταμπού η κατάθλιψη-εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από κατάθλιψη σε κάποια φάση της ζωής τους.Το βίντεο είναι στα αγγλικά γιαυτό κι εμείς έχουμε φροντίσει και σας προτείνουμε να φυλλομετρήσετε το μικρό εύχρηστο κι ευκολοδιάβαστο βιβλιαράκι-κόμικ,πάνω στο οποίο βασίστηκε το βίντεο.Για να γνωρίσουμε καταρχήν το θηρίο και να το κάνουμε μικρό παιχνιδάκι στα χέρια μας…Μετά το πρώτο βιβλίο του Μάθιου Τζόνστοουν, “Είχα ένα μαύρο σκύλο, το όνομά του είναι κατάθλιψη”, (Η φράση Μαύρος Σκύλος έγινε γνωστή από τον Ουίνστον Τσώρτσιλ που τη χρησιμοποιούσε όταν ήθελε να περιγράψει τις μαύρες περιόδους κατάθλιψης που βίωνε για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του) που αναφέρεται στην περίπτωση κάποιου που πάσχει από κατάθλιψη, σειρά έχει το επόμενο,υπέροχο και πολύ προσεγμένο βιβλίο του”Συντροφιά με το μαύρο σκύλο που τον λένε κατάθλιψη”. Το βιβλίο αυτό αφορά τους συντρόφους, την οικογένεια, τους φίλους και συναδέλφους ανθρώπων που πάσχουν από κατάθλιψη.Περιέχει πρακτικές συμβουλές για την αναγνώριση των συμπτωμάτων και συμβουλές αυτοσυντήρησης για το πρόσωπο που φροντίζει τον πάσχοντα, έτσι ώστε να μην καταλήξει να υιοθετήσει κι εκείνο ένα δικό του Μαύρο Σκύλο.Ένας συγκινητικός, ευαίσθητος και συχνά διασκεδαστικός οδηγός για τους ανθρώπους που παρέχουν στήριξη σε κάποιον που πάσχει από κατάθλιψη.Να θυμάστε: Η κατάθλιψη είναι ιάσιμη ασθένεια και όχι καταδίκη μιας ζωής. Κάποια στιγμή θα περάσει!

Συντροφιά με τον μαύρο σκύλο που τον λένε κάτάθλιψη / κείμενα και εικονογράφηση Matthew και Ainsley Johnstone. Αθήνα : Διόπτρα, 2009. [χ.α.] : εικ. ; 17εκ.

 mΟ Μάθιου Τζονστόουν είναι καλλιτέχνης, συγγραφέας και φωτογράφος. Γεννημένος στη Νέα Ζηλανδία έχει εργαστεί στη διαφήμιση στο Σίδνεϊ, το Σαν Φρανσίσκο και τη Νέα Υόρκη. Ζει στο Σίδνεϊ με τη σύζυγο και την κόρη του.

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας