ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Αιτήσεις για Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες μεταξύ πολιτών και κράτους ( e-Gov )

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας προσπαθώντας πάντα να είναι κοντά στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας  προσφέρει τη δυνατότητα στα μέλη της να διεκπεραιώσουν τις παρακάτω ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και άλλων υπηρεσιών στις προκαθορισμένες από τους φορείς χρονικές περιόδους:

    • Αποστολή αίτησης για επίδομα πετρελαίου θέρμανσης
    • Εκτύπωση Τελών Κυκλοφορίας
    • Αποστολή Αιτήσεων για Επιταγές Κοινωνικού Τουρισμού στον ΟΑΕΔ
    • Αποστολή Αιτήσεων για Παιδικές Κατασκηνώσεις ΟΑΕΔ

Αμερικανική Γωνιά - VeriaTechLab
Στον 1ο όροφο λειτουργεί το VeriaTechLab, ένα Πληροφοριακό και Πολιτιστικό Κέντρο, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Γραφείο Δημοσίων Υποθέσεων της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2003…περισσότερα
Ανακαινισμένο παιδικό τμήμα

Νέες υπηρεσίες προσφέρει η Βιβλιοθήκη στον ισόγειο χώρο της, στο ανακαινισμένο παιδικό τμήμα. Έχουν εγκατασταθεί τέσσερις υπολογιστές, που μπορούν να χρησιμοποιούν παιδιά Δημοτικού, για σχολικές εργασίες και ψυχαγωγία.Επιπλέον μια νέα παιχνιδομηχανή, το Xbox One, θα διασκεδάζει μικρούς και μεγάλους. Τέλος, παρέχεται δανεισμού παιδικών tablet και χρήση τους σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους για παιδιά.
Βάσεις Δεδομένων
Η Βιβλιοθήκη προσφέρει πρόσβαση στο χώρο της σε ορισμένο αριθμό βάσεων δεδομένων στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Επιπρόσθετα, το προσωπικό είναι πρόθυμο να σας κατευθύνει σε πλήθος ηλεκτρονικών πηγών, διαθέσιμων δωρεάν στο διαδίκτυο.
Δανεισμός Υλικού
Η Βιβλιοθήκη δανείζει έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό σε παιδιά και ενήλικες. Διαβάστε τον κανονισμό λειτουργίας και επισκεφθείτε μας
Δανεισμός kindles (e-readers)

Η Αμερικανική γωνιά της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας, διαθέτει πλέον στη συλλογή της 2 ψηφιακές μηχανές ανάγνωσης (kindles), διαθέσιμες για δανεισμό στους αναγνώστες της Βιβλιοθήκης. Ελάτε να δανειστείτε και να πειραματιστείτε με ό,τι πιό σύγχρονο κυκλοφορεί στο χώρο του ηλεκτρονικού βιβλίου. Κάθε συσκευή έχει εγκατεστημένα 157 βιβλία στην αγγλική γλώσσα.

Διάθεση Αίθουσας Εκδηλώσεων
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτήριο επί της οδού Έλλης 8 στη Βέροια, διαθέτει για ενοικίαση την Αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου ορόφου και μπορεί να παραχωρήσει σε εξαιρετικές περιπτώσεις το κλειστό Αναγνωστήριο του 1ου ορόφου. Το τελευταίο μόνο σε ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης για το κοινό.
Διαδανεισμός Άρθρων
Η Βιβλιοθήκη προσφέρει στους χρήστες της την βοήθεια εύρεσης αρθρογραφίας σε θέματα που τους ενδιαφέρουν και δυνατότητα παραγγελίας άρθρων που δεν διαθέτει η ίδια, αλλά που προσφέρονται από άλλες Βιβλιοθήκες. Περισσότερα…
Εκδηλώσεις
Η Βιβλιοθήκη διοργανώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα μόνη της, αλλά και σε συνεργασία με άλλους φορείς, εκδηλώσεις που προωθούν τηςς φιλαναγνωσία, την καινοτομία και τη δημιουργικότητα σε χώρους εκτός και εντός της Βιβλιοθήκης.
Εργαστήριο καινοτομίας και δημιουργικότητας
Η Βιβλιοθήκη πειραματίζεται στις νέες τεχνολογίες και στη χρήση εργαλείων για τη δημιουργία νέων υπηρεσιών για το κοινό. Συνεργάζεται με εθελοντές και φορείς γι΄ αυτό το σκοπό και διαθέτει όλο της τον εξοπλισμό για πειραματικούς σκοπούς.
Ηλεκτρονικό Περίπτερο (PressDisplay)

Το PressDisplay αποτελεί το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό “περίπτερο” στον κόσμο, παρέχοντας πρόσβαση σε περισσότερες από 2.200 δημοφιλείς εφημερίδες από 97 χώρες, σε 54 γλώσσες και αποτελεί κάτι παραπάνω από έναν απλό ιστότοπο με εφημερίδες. Προσφέρει ισχυρά εργαλεία περιήγησης, ανάγνωσης, αναζήτησης ακόμα και ακρόασης καθιστώντας την ανάγνωση μια απολαυστική εμπειρία.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης του ρόλου των Βιβλιοθηκών σε όλη την Ελλάδα, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”, το Future Library ξεκίνησε το 2013 μία πιλοτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Press Display και έτσι σήμερα μπορούν να διαβάσουν και να επεξεργαστούν 2.200 δημοφιλείς εφημερίδες από 97 χώρες του κόσμου επισκέπτες επιλεγμένων Βιβλιοθηκών της Ελλάδας που είναι μέλη του Future Library. Η νέα αυτή υπηρεσία θα παρέχεται δωρεάν και στους επισκέπτες της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία του PressDisplay στους υπολογιστές του 1ου Ορόφου της Βιβλιοθήκης. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία με χρήση δικών σας Smartphones ή Tablets ή και φορητό υπολογιστή εάν συνδεθείτε στο δωρεάν και ελεύθερο ασύρματο δίκτυο της Βιβλιοθήκης. Ειδικά για τις φορητές συσκευές μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον browser ή να κατεβάσετε την εφαρμογή για Android και Ios από τα αντίστοιχα app marketplaces (https://www.pressreader.com ).

Ιστοσελίδες- Δημιουργία
Η Βιβλιοθήκη σχεδιάζει και φιλοξενεί δωρεάν σε δικό της διακομιστή ιστοσελίδες για πολιτιστικά σωματεία, φορείς της εκπαίδευσης και τοπικές μη κυβερνητικές οργανώσεις.
Κάρτα Μέλους
Γίνε μέλος της Βιβλιοθήκης για να μπορείς να δανειστείς βιβλία, περιοδικά, οπτικοακουστικό υλικό. Περισσότερα
Κέντρο πληροφόρησης
Στον 1ο όροφο λειτουργεί το Κέντρο Πληροφόρησης στο οποίο, το κοινό που επισκέπτεται τη βιβλιοθήκη, μπορεί μεταξύ των άλλων, να λάβει βοήθεια στην έρευνα που κάνει και αφορά στα βιβλία του 1ου ορόφου (κυρίως επιστημονικές συλλογές), να βοηθηθεί στη χρήση του δικτύου των υπολογιστών και στην πλοήγηση στο διαδίκτυο, αν δεν είναι έμπειροι χρήστες, να αναζητήσει από το Internet και να εκτυπώσει οποιοδήποτε ΦΕΚ από το site του Εθνικού Τυπογραφείου, να βοηθηθεί στην αναζήτηση πληροφοριών κυρίως σε δωρεάν βάσεις δεδομένων ή περιοδικά στα οποία το προσωπικό της Βιβλιοθήκης έχει ευχέρεια έρευνα, και να αναζητήσει ισολογισμούς εταιριών και ομίλων. Γενικότερα να υποστηριχθεί στην αναζήτηση πληροφοριών από το προσωπικό του Κέντρου Πληροφόρησης.
Το κοινό που κυρίως κάνει χρήση των υπηρεσιών του Κέντρου είναι κατά κύριο λόγο μαθητές και σπουδαστές που ζητούν πληροφορίες χρήσιμες για την εκπόνηση εργασιών και γενικότερα αναγκών του σχολείου. Όμως δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη η ολοένα και αυξανόμενη προσέλευση και άλλων ομάδων που ζητά πληροφορίες για διάφορα θέματα. Επίσης στον 1ο όροφο λειτουργεί Πληροφοριακό και Πολιτιστικό Κέντρο με την επωνυμία Αμερικάνικη Γωνιά, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Γραφείο Δημοσίων Υποθέσεων της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2003. Διαθέτει στο κοινό μια συνεχώς εμπλουτιζόμενη συλλογή με έντυπο και πληροφοριακό υλικό με θέμα τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Αν θέλετε κάτι, που συνδέεται με τις Η.Π.Α., είναι ευκαιρία να επισκεφθείτε τη γωνία αυτή.
Κινητή Βιβλιοθήκη
Η Βιβλιοθήκη λειτουργεί μία κινητή μονάδα η οποία κατά περιόδους συνεχίζει με ξεχωριστή επιτυχία τη δράση της και εξυπηρετεί Δημοτικά Σχολεία της γύρω περιοχής. Κατασκευάσθηκε στο πλαίσιο του έργου “Υποστήριξη της Εκπαιδευτικής πράξης από Κινητές Βιβλιοθήκες” .…περισσότερα
Μαθήματα στις νέες τεχνολογίες
Σε τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνονται δωρεάν μαθήματα σε διάφορα θέματα σχετικά με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.
Μειονότητες - Μετανάστες
Συλλογή βιβλίων – περιοδικών σε άλλες γλώσσες εκτός της ελληνικής είναι διαθέσιμα για το κοινό. Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης δίνει μεγάλη βαρύτητα στην εξυπηρέτηση των ξένων, που ζουν στην περιοχή μας βοηθώντας έτσι στην καλύτερη ενσωμάτωσή τους στον κοινωνικό περίγυρο.
Ξεναγήσεις
Αναλαμβάνουμε κατόπιν συνεννόησης ομαδικές ξεναγήσεις στους χώρους μας για συλλόγους, μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου.
Παιδιά και έφηβοι
Η Βιβλιοθήκη διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών για όλες τις ηλικίες μέχρι και το λύκειο, για τα οποία υπάρχει ενημέρωση από τη Βιβλιοθήκη στην ιστοσελίδα, στον τύπο ή το δανειστικό τμήμα.
Πρόσβαση στο ασύρματο δίκτυο της Βιβλιοθήκης
Η Βιβλιοθήκη προσφέρει πρόσβαση στο Internet και μέσω του ασύρματου δικτύου της.  Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Γιώργο Μπίκα
Πρόσβαση στους Υπολογιστές και το Internet
Η Βιβλιοθήκη προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στους υπολογιστές.
Ρωτήστε τον υπάλληλο
Υπηρεσία απάντησης σε ερωτήματα του κοινού, που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει είτε μέσω του Internet είτε μέσω τηλεφώνου. Στείλτε μια ερώτηση σε βιβλιοθηκονόμο.

 

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Προσφέρει όλες τις υπηρεσίες της δωρεάν στα μέλη της. Στήριξε και στηρίζει την επιτυχημένη λειτουργία της και στην υποστήριξη που της παρέχουν μεμονονωμένοι ιδιώτες, εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, δημόσιες επιχειρήσεις και φιλανθρωπικά σωματεία. Σας προσκαλούμε να ενισχύσετε οικονομικά είτε συγκεκριμένες δράσεις είτε συνολικά το έργο της Βιβλιοθήκης.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την υπεύθυνη:
Ασπασία Τασιοπούλου
Τηλ. 2331024494
Mail: aspasia@libver.gr

2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας