«Ακροβάτες της Αγάπης: Όρια και Ισορροπία στις Συντροφικές Σχέσεις» Παρουσίαση του βιβλίου της Νέλης Βυζαντιάδου στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Οι εκδόσεις iWrite και η συγγραφέας Νέλη Βυζαντιάδου σας προσκαλούν σε μια διαδραστική ομιλία με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου με τίτλο “Ακροβάτες της αγάπης: Όρια και ισορροπία στις συντροφικές σχέσεις”.

Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, στις 6 το απόγευμα, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η Ανδριάνα Μαρκάκη, (Ψυχολόγος – Πιστοποιημένη Ψυχοθεραπεύτρια Ενηλίκων)

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Έχεις σκεφτεί ποτέ τι είναι αυτό που φέρνει την ισορροπία σε µια συντροφική σχέση; Οι αµοιβαίες υποχωρήσεις; Το ενδιαφέρον του ενός συντρόφου για τον άλλον; Ή µήπως η κοινή προσπάθεια για φροντίδα της σχέσης;

Σε προσκαλώ να φανταστείς τους συντρόφους σαν ακροβάτες της αγάπης. Δυο ακροβάτες που έχουν µάθει από τις εµπειρίες τους και κάνουν τα πάντα για να ισορροπήσουν στην αγάπη. Πολλοί ενήλικες θα ήθελαν να είναι ακροβάτες της αγάπης. Κάποιοι κάνουν τα πάντα για να τα καταφέρουν. Άλλοι παραιτούνται µόλις διαπιστώσουν τη δεξιοτεχνία που απαιτείται για να γίνουν ακροβάτες. Και κάποιοι άλλοι προσπαθούν να αποδείξουν στους γύρω τους ότι δεν υπάρχει αγάπη, για να µη χρειαστεί να παραδεχθούν ότι απέτυχαν ως ακροβάτες της αγάπης.

Θέλει δεξιοτεχνία για να είσαι ένας ακροβάτης της αγάπης. Θέλει δεξιοτεχνία και σκληρή δουλειά. Θέλει δεξιοτεχνία, σκληρή δουλειά και ευελιξία. Θέλει δεξιοτεχνία, σκληρή δουλειά, ευελιξία και αφοσίωση. Ακόµα κι αν έχεις όλα τα παραπάνω, δεν είναι βέβαιο ότι θα γίνεις ακροβάτης της αγάπης. Εξαρτάται από την ισορροπία που διαθέτεις. Εξαρτάται από την ισορροπία που διαθέτεις και τον ακροβάτη που έχεις δίπλα σου. Αν είναι ακροβάτης της αγάπης.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Νέλη Βυζαντιάδου γεννήθηκε, µεγάλωσε και εξακολουθεί να ζει και να εργάζεται στην πόλη που αγαπά τόσο πολύ, τη Θεσσαλονίκη. Από έφηβη φλέρταρε µε την επιστήµη της Ψυχολογίας. Μετά τις πρώτες της σπουδές σε αυτό το αντικείµενο, εξειδικεύτηκε στην Ψυχοµετρία, τη Συµβουλευτική και αργότερα την Ψυχοθεραπεία µέσω ψυχοδράµατος.

Εργάστηκε για δέκα χρόνια σε ψυχιατρικές δοµές και από το 2001 ιδιωτεύει, διατηρώντας γραφείο στο κέντρο της πόλης. Παρέχει υπηρεσίες ατοµικής, ζευγαρικής και οµαδικής ψυχοθεραπείας, συντονίζει βιωµατικά σεµινάρια αυτογνωσίας και δίνει οµιλίες σε διάφορα µέρη της χώρας µας.

Η επιθυµία της για διαρκή εξέλιξη την οδήγησε σε επόµενη µετεκπαίδευση στη Συστηµική Συµβουλευτική Ζεύγους, την οποία και αξιοποιεί αναλαµβάνοντας ζευγάρια σε συνεδρίες. Απολαµβάνει να διευκολύνει τους θεραπευόµενους σε ζητήµατα ορίων, αυτοεκτίµησης, αυτοπεποίθησης και διαπροσωπικών σχέσεων, καθώς υποστηρίζει ότι ευτυχισµένος άνθρωπος είναι αυτός που µπορεί να επενδύει στις σχέσεις χωρίς να χάνει τον εαυτό του.

Πιστοποιήθηκε ως επόπτρια και εκπαιδεύτρια στο ψυχόδραµα και ασχολήθηκε µε την ηλεκτρονική δηµοσιογραφία ως αρχισυντάκτρια-παρουσιάστρια τηλεοπτικών εκποµπών. Αρθρογραφεί σε διαδικτυακά περιοδικά και ασχολείται µε τη συγγραφή βιβλίων από το 2004. Το συγκεκριμένο είναι το έβδομο βιβλίο της

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΒΕΡΟΙΑΣ, Έλλης 8, 59132 ΒΕΡΟΙΑ.

http://www.libver.gr  email: info@libver.gr  T 2331024494

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 11 Απριλίου 2024
in Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας