ΑΣΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ – Διαδραστικά προγράμματα στη Δημόσια Βιβλιοθήκη

Η Αμερικανική Γωνιά της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας σε συνεργασία με τον Τομέα Αμερικανικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού του τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παρουσίασαν το πρωί της  Τρίτης 15 Ιανουαρίου,  διαδραστικά προγράμματα σε μαθητές Λυκείου  με θέμα «Αστικά Πεδία σε Μετάβαση»

Οι δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν από την υπεύθυνη καθηγήτρια του Τμήματος Αγγλικής του ΑΠΘ Κ.Τατιανή Ραπατζίκου και ομάδα φοιτητών/τριών και περιελάμβαναν κείμενα από την Αμερικανική λογοτεχνία, δημιουργική γραφή και χειροτεχνίες τα οποία στοχεύουν στην ενεργή συμμετοχή των παιδιών σε μια διαδικασία να καταλάβουν και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα κοινωνικής συμμετοχής και αλληλεγγύης στο πλαίσιο του αστικού περιβάλλοντος. Τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν από τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Αγγλικής  Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ οι οποίοι συμμετέχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα : Ευγενία Κλείδωνα, Σταυρούλα  Βεργοπούλου, Βασίλης Χαρίσης, Ζωή Ράπτη, Ζωή Τσιβιλτίδου και Λίζι Πουρνάρα.

Τις παρουσιάσεις παρακολούθησαν μαθητές του 1ου Λυκείου συνοδευόμενοι από την καθηγήτρια τους κα Ελισάβετ Γεωργαλή και του 3ου Λυκείου συνοδευόμενοι από την καθηγήτρια τους κ. Αναστασία Ασικίδου.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2012 ξεκίνησε η υλοποίηση του διεπιστημονικού και διαπανεπιστημιακού ερευνητικού προγράμματος με τίτλο “Urban Environments in Transition”/ “Αστικά πεδία σε μετάβαση” με πρωτοβουλία του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.). Σε αυτό το πρόγραμμα συμμετέχουν ακαδημαϊκοί, συγγραφείς, εικαστικοί καλλιτέχνες από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και τον Βόλο καθώς επίσης προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Το πρόγραμμα επελέγη μετά από διεθνή διαγωνισμό (“Alumni Engagement Innovation Fund 2012”) μεταξύ 7.000 συμμετεχόντων και 700 προτάσεων που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Εαρινού εξαμήνου 2012 στις Η.Π.Α. Η Ελλάδα συμμετείχε στο διαγωνισμό αυτό μέσω του Ιδρύματος Fulbright.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του στο facebook  https://www.facebook.com/UrbanEnvironmentsInTransition ή να επικοινωνήσετε με τη Συντονίστριά του  κα Τατιανή Ραπατζίκου στο tatithess@gmail.com

 

  • Δείτε φωτογραφίες στο Flickr

 

 

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 16 Ιανουαρίου 2013
in Veria Tech Lab, Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας