ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ ΚΑΙ ΠΤΗΣΕΙS JUNIOR

Η Ομορφαχυρένια, μια σκούπα μαγική, βαρέθηκε ξαφνικά την ήσυχη ζωή που ζούσε με τον φαρασίνο στο σπίτι κι αποφασίζει να πετάξει ελεύθερη και να γνωρίσει άλλους τόπους και άλλους ανθρώπους. Στο δρόμο της συναντάει τον κύριο Σοβαρό, ένα μικρό πουλί που είχε ειδικό λόγο να ψάχνει να βρει έναν καθρέφτη. Κι ενώ πετούσαν ευτυχισμένοι οι δυο μαζί, ένας τρίτος -κάποιος χαρταετός που είχε ξεφύγει από ένα παιδάκι- προστίθεται στην παρέα τους.

Οι τρεις φίλοι ζούνε, πετώντας συντροφιά, τις πιο τρελές και μαγικές περιπέτειες ως τη νύχτα που συναντάνε κάτω από επικίνδυνες συνθήκες τον Πρίγκιπα τ’ Ουρανού. Ένα παιδί που λάμπει σαν αστέρι. Μαζί του παίζουν, διασκεδάζουν, γίνονται ήρωες αλλά, τελικά, καταλαβαίνουν ποιος είναι ο δρόμος που πρέπει ν’ ακολουθήσουν από δω και πέρα για να περάσουν μια ευτυχισμένη ζωή! Το βιβλίο της Γιολάντας Πατεράκη είναι από τις εκδόσεις Ψυχογιός και τη σειρά ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ.

  

Μα που ξανακούστηκε ένα ψάρι να κολυμπάει όρθιο! Να γεννάει αυγά κι ας είναι αρσενικό! Να έχει για ουρίτσα μια μικρή χαριτωμένη στροφούλα! Ε, όχι! Τα υπόλοιπα ψάρια δε θα το αφήσουν να περάσει έτσι. Αφού ο νεαρός ιππόκαμπος δε μοιάζει μαζί τους, δεν τον θέλουν στην παρέα τους. Όταν όμως ο ιππόκαμπος βρεθεί στην ανοιχτή θάλασσα τότε θα καταλάβει πως δεν είναι εκείνος το πιο παράξενο πλάσμα του κόσμου!
Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7-9 ετών και είναι από τη σειρά πτήσεις Junior.

———————

Ο κύριος Αυγός κι ο κύριος Φαγανός είναι φίλοι αδερφικοί, αχώριστοι και πολυαγαπημένοι. Τι και αν τσακώνονται συνέχεια, τι κι αν γκρινιάζουν με όλα και για όλους!
Ένα ωραίο πρωί αποφασίζουν να πάνε εκδρομή με τη βάρκα. Ε, ο καβγάς είναι σίγουρος. Ο Φαγανός κάνει τον καπετάνιο κι έχει απλώσει την αρίδα του ενώ ο Αυγός είναι το πλήρωμα και κάνει τις αγγαρείες.
Περιπέτεια, φασαρία, σαματάς! Ασε πια που ένα σωρό παράξενοι επισκέπτες ανεβαίνουν στη βάρκα καθώς οι δυο φίλοι αρμενίζουνε στα πέλαγα.  Το βιβλίο έχει συγγραφέα τον John Saxby
είναι από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
 

—————

 [tags] Βέροια, Βιβλιοθήκη Βέροιας, παιδική λογοτεχνία,  ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ, ΠΤΗΣΕΙΣ JUNIOR[/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 1 Ιουλίου 2010
in Από τη συλλογή μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας