Διαδικτυακή παρουσίαση του βιβλίου “Μια ιστορία που μας χωράει όλους”

 

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου  “Μια ιστορία που μας χωράει όλους” την Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου στις 6:00 το απόγευμα, που θα πραγματοποιηθεί μέσω ZOOM στον παρακάτω σύνδεσμο :

https://us02web.zoom.us/j/86353010230?pwd=YTBteU1ZQkwvWjlxeGoxSENkZHl6dz09

Πρόκειται για ένα παιδικό υβριδικό βιβλίο που συνδυάζει το ελληνικό αλφάβητο και το ελληνικό αλφάβητο μπράιγ και υλοποιήθηκε  από παιδιά με και χωρίς οπτική αναπηρία. Η ιστορία και οι εικόνες του βιβλίου δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια  τριών συμμετοχικών εργαστηρίων του προγράμματος που είχε στόχο τη συνύπαρξη μιας ομάδας χωρίς αποκλεισμούς και την ενίσχυση της αποδοχής της διαφορετικότητας από την παιδική ηλικία.

“ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΑΕΙ ΟΛΟΥΣ”
με συναισθήματα και φαντασία, χωρίς όρους.
Οι ήρωες μας, έχουν φωνή, υφή, όνειρα και φόβους.
Όπως δηλαδή, κάθε άνθρωπος στη ΓΗ,
κι ας μην μοιάζουμε όλοι με όλους.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο της πρότασης “Πολιτιστικές δράσεις και προγράμματα για παιδιά και εφήβους (έως 18 ετών)”, μέσω της πρωτοβουλίας της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) Θεσσαλονίκης. Κεντρικό συντονισμό των δράσεων είχε η Inclusive Lines.

Θα χαρούμε πολύ να συντονιστείτε μαζί μας για να γιορτάσουμε την άφιξη του νέου παιδικού βιβλίου στη Βιβλιοθήκη μας, καθώς και για να γνωρίσετε τους συγγραφείς και εικονογράφους και τα παιδιά που το δημιούργησαν.

 

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 15 Απριλίου 2022
in Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας