Δράσεις Τεχνολογίας και Πληροφορικής, για γονείς και παιδιά, από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας – Απρίλιος 2021

Το Veria Tech Lab της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας, από αυτό το Πάσχα, εγκαινιάζει ένα πιλοτικό σχέδιο υβριδικών δράσεων. Μακάρι να ήταν διαφορετικές οι συνθήκες και να είχαμε τη δυνατότητα να σας υποδεχτούμε στο χώρο μας. Προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα, για να είμαστε όλοι ασφαλείς και ερχόμαστε στο σπίτι σας. Πλέον τα μέλη μας μπορούν να δανειστούν εξοπλισμό ρομποτικής για δύο εβδομάδες και συγχρόνως να παρακολουθήσουν ένα διαδικτυακό μάθημα γνωριμίας με τον εξοπλισμό αυτό και καθοδήγησης για τη σωστή και αποτελεσματική χρήση του. Ο εξοπλισμός προορίζεται για μαθητές δημοτικού αλλά είναι αναγκαία η συμμετοχή των κηδεμόνων τους, τόσο για λόγους ασφαλείας όσο και υποστήριξης των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Κάθε οικογένεια μπορεί να δανειστεί μόνο ένα εκπαιδευτικό πακέτο, συμπληρώνοντας την αντίστοιχη φόρμα. Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν 19/04/2021 στις 9 π.μ. και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Δημιουργώ τρισδιάστατες κατασκευές με την Da Vinci 3D πένα

Δημιουργήστε τις δικές σας πασχαλινές κατασκευές χρησιμοποιώντας την πένα Da Vinci 3D. Στο άκρο της πένας ωθείται το νήμα PLA το οποίο θερμαίνεται, και στη συνέχεια στερεοποιείται στον ψυχρό αέρα. Κατά τη χρήση του υλικού είναι απαραίτητη η ύπαρξη κηδεμόνα για την αποφυγή ατυχημάτων.

Ο δανεισμός της πένας συνοδεύεται και από απαραίτητο υλικό PLA το οποίο είναι βιοδιασπώμενο και μη τοξικό.

Διαδικτυακό μάθημα: Σάββατο 24/04/2021,  12:00-12:30
Ηλικίες: 8 -12 ετών
Διαθέσιμα πακέτα: 5

Για να εγγραφείτε συμπληρώστε τη φόρμα στον παρακάτω υπερσύνδεσμο
https://forms.office.com/r/BtvR9gWLmm

 

Γίνομαι ηλεκτρονικός με τη βοήθεια των littleBits

Ηλεκτρονικά κυκλώματα μεταμφιεσμένα σε μαγνητικά τουβλάκια, σας δίνουν τη δυνατότητα να κατασκευάσετε το δικό σας κουδούνι και άλλες εφτά κατασκευές για τις οποίες υπάρχουν οδηγίες στο εκπαιδευτικό φυλλάδιο που συνοδεύει το πακέτο.

Διαδικτυακό μάθημα: Σάββατο 24/04/2021,  12:30-13:00
Ηλικίες: 8 – 12 ετών
Διαθέσιμα πακέτα: 5

Για να εγγραφείτε συμπληρώστε τη φόρμα στον παρακάτω υπερσύνδεσμο
https://forms.office.com/r/SfnvB1yRQt

 

Κατασκευάζω και προγραμματίζω με Lego WeDo 1

Γνωρίστε της βασικές αρχές της ρομποτικής μέσα από τις προτεινόμενες δραστηριότητες της Lego. Δημιουργήστε και προγραμματίστε απλές κατασκευές, δίνοντας τους κίνηση και ήχο. Για τον προγραμματισμό των κατασκευών σας απαιτείται η εγκατάσταση λογισμικού σε υπολογιστή. Η σύνδεση των κατασκευών με τον υπολογιστή γίνεται μέσω της θύρας usb.

Διαδικτυακό μάθημα: Σάββατο 24/04/2021,  10:00-11:00
Ηλικίες: 6 – 10 ετών
Διαθέσιμα πακέτα: 4

Για να εγγραφείτε συμπληρώστε τη φόρμα στον παρακάτω υπερσύνδεσμο
https://forms.office.com/r/Sjh1gexmeq

 

Κατασκευάζω και προγραμματίζω με Lego WeDo 2

Γνωρίστε τον μαγικό κόσμο της ρομποτικής χρησιμοποιώντας το πακέτο Lego WeDo 2. Προγραμματίστε τις προτεινόμενες κατασκευές και αναπτύξτε το δημιουργικό σας πνεύμα φτιάχνοντας μοντέλα της αρεσκείας σας. Για τον προγραμματισμό των κατασκευών σας απαιτείται η εγκατάσταση λογισμικού σε υπολογιστή. Η σύνδεση των κατασκευών με τον υπολογιστή γίνεται ασύρματα μέσω Bluetooth 4.0.

Διαδικτυακό μάθημα: Σάββατο 24/04/2021,  11:00-12:00
Ηλικίες: 8 – 12 ετών
Διαθέσιμα πακέτα: 8

Για να εγγραφείτε συμπληρώστε τη φόρμα στον παρακάτω υπερσύνδεσμο
https://forms.office.com/r/2mALTNdgeF

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΒΕΡΟΙΑΣ, Έλλης 8, 59132 Βέροια.
http://www.libver.gr    Email: info@libver.gr    Τηλ. 2331024494

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 16 Απριλίου 2021
in Veria Tech Lab, Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας