Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ρομποτικής και Ήπιων Δεξιοτήτων για παιδιά και ενήλικες με θέμα τον Αθλητισμό

Το πρόγραμμα S.W.E.fLL προσκαλεί παιδιά και ενήλικες να συμμετέχουν σε ένα νέο καινοτόμο πρόγραμμα που σκοπός του είναι να αφήσει ένα ουσιαστικό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία της Βέροιας εμπνέοντας τους μαθητές και τις μαθήτριες να προσεγγίσουν τις επιστήμες μέσω του παιχνιδιού και της διασκέδασης και επιμορφώνοντας τους ενήλικους συμμετέχοντες καλλιεργώντας ένα σύνολο δεξιοτήτων με τις οποίες θα μπορέσουν να ηγηθούν μιας ομάδας μαθητών.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη τις καλές πρακτικές και την τεχνογνωσία από μια σειρά προγραμμάτων (steam yourself, train your brain, glafx) στα οποία η Eduact συνεργάστηκε με τα Tech Labs, έχοντας την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. τα προηγούμενα χρόνια.

Είναι μια μοναδική ευκαιρία για νέους να γνωρίσουν έννοιες της Φυσικής, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Τεχνών και των Μαθηματικών μέσα από την κατασκευή και τον προγραμματισμό ρομπότ.

Συνολικά στη Βέροια, 6 ομάδες παιδιών 9 έως 16 ετών, θα προπονηθούν εξ’ αποστάσεως με τη βοήθεια ενηλίκων μεντόρων (17+ ετών), οι οποίοι θα συμμετέχουν σε ειδικό πρόγραμμα επιμόρφωσης.

Οι ομάδες θα ερευνήσουν επιλέγοντας στα πλαίσια του παγκόσμιου διαγωνισμού ρομποτικής, έρευνας και καινοτομίας FIRST® LEGO® League, να επιλύσουν ένα πραγματικό πρόβλημα σχετικά με τον αθλητισμό. Επιπλέον, θα κατασκευάσουν και θα προγραμματίσουν ένα αυτόνομο ρομπότ χρησιμοποιώντας τον εκπαιδευτικό εξοπλισμό LEGO® MINDSTORMS® EV3, το οποίο θα επιλύει αποστολές σε μια θεματική πίστα με LEGO μοντέλα κατασκευών. Κορύφωση του προγράμματος αποτελούν διαδικτυακά event, στα οποία οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν όσα έμαθαν και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Έχει προβλεφθεί το πρόγραμμα να μπορεί να λειτουργήσει σε εξ αποστάσεως ή Hybrid (εξ αποστάσεως και δια ζώσης) συνθήκες.

Εάν σας ενδιαφέρει η συμμετοχή ως μέντορας ή ως μέλος ομάδας, εγγραφή στο πρόγραμμα μπορείτε να κάνετε εδώ: https://eduact.org/swell/

Η συμμετοχή των εμπλεκομένων στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο swell@eduact.org

“Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την έμπρακτη υποστήριξη του Veria TechLab της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας και της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα”

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 8 Μαρτίου 2021
in Uncategorized, Veria Tech Lab, Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας