Ιστορίες, συνταγές και άλλα αφροδισιακά

9604100858«Μετανοιώνω για τις δίαιτες, τα νόστιμα φαγητά που έκανα πέρα από φιλαρέσκεια, τόσο όσο λυπάμαι για τις ευκαιρίες να κάνω έρωτα που άφησα να περάσουν, απασχολημένη από εκκρεμότητες ή από πουριτανισμό», παρ όλο που «η σεξουαλικότητα είναι συστατικό της καλής υγείας, εμπνέει τη δημιουργία και είναι μέρος του δρόμου της ψυχής… Δυστυχώς άργησα τριάντα χρόνια να το ανακαλύψω αυτό». (από το οπισθόφυλλο το βιβλίου)

Ένα γοητευτικό όσο και πρωτότυπο βιβλίο που μιλάει για τις δυο μεγάλες κινητήριες δυνάμεις της ιστορίας, το φαγητό και τον έρωτα. Συνδυάζοντας με χιούμορ και οξυδέρκεια σύντομες ιστορίες, προσωπικές αναμνήσεις και αφροδισιακές συνταγές, γραμμένες από την εβδομήντα χρονών μητέρα της συγγραφέας, έχουμε ένα τέλειο αποτέλεσμα τόσο γευστικό, όσο και αναγνωστικό.

Αφροδίτη : ιστορίες συνταγές και άλλα αφροδισιακά / Ιζαμπέλ Αλιέντε, Αθήνα : Ωκεανίδα, 1998, 323σ. : εικ. ; 25εκ.

Oμελέτα με βασιλικό για 2
•4 κρόκους και 5 ασπράδια αυγών
•3 κουταλιές γάλα
•1 κουταλάκι σιμιγδάλι
•1 πρέζα βασιλικό
•1 κουταλάκι μέλι
•4 κουταλιές ελαιόλαδο
•αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
Eκτέλεση:
Xτυπάτε τα αυγά και προσθέτετε σιγά-σιγά το γάλα, το μέλι, το σιμιγδάλι, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι. Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και το μείγμα των αυγών και τηγανίζετε την ομελέτα, ροδίζοντάς την και από τις δύο πλευρές.

 

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας