Μαρτυρία, Οι Τρώες, Εν καμίνω

 

από luis canedo

 

Τρεις νέες ποιητικές συλλογές από τις εκδ. Πλανόδιον είναι έτοιμες για δανεισμό στη Βιβλιοθήκη μας.
Εν καμίνω, του Ιωάννη Σεβαστιανού Ρώσση
Σ ένα γρήγορο ξεφύλλισμα, μου άρεσε Το άνανθο χάσμα με το ειρωνικό του ύφος. Διαβάζω αλλού: “…Ερχόμαστε. Μας ανασύρουν απ΄ τους τάφους μας ο πανικός η μέθη η συνήθεια.” ή αλλού:
“…Πάντα οι Τυρινοί και πάντα το όνειρο πώς τους νικάς με κληματόβεργες, Πατέρα.” και στο ποίημα Μπλουζ: “…Αθώοι δεν υπήρξαν ποτέ μήτε παιδιά σε τούτη την ατέρμονη εναλλαγή θυτών και θυμάτων..”
Οι Τρώες, του Διονυσίου Πλατανιά
Ένα ποίημα της συλλογής, με τίτλο Χρόνια Πολλά: Οι Τρώες ήτανε όντα χιμαιρικά Ακόμα και όταν ξεψυχούσαν Κάνανε όνειρα για μια καλύτερη ζωή, Πόσος χρόνος μου΄μεινε Ωσπού να αποθάνω; Ρώτησε ο γηραιός Τρώας Τον γιατρό του μέσα στην εντατική, Σαράντα εννέα λεπτά και Είκοσι ένα δευτερόλεπτα ακριβώς! Είπε ο γιατρός κι αμέσως κάτι Του απέσπασε την προσοχή και έφυγε βιαστικά, Δεν είναι δα τόσο πολύ Αλλά τέλος πάντων, Είπε ο άρρωστος Με συμβατικότητα Ίσως και με κάποια ευχαρίστηση: Προλαβαίνω να πάρω ένα δεκάλεπτο Υπνάκο.
Μαρτυρία και άλλα ποιήματα, του Ανδρέα Ρούσση
Ο Μίμης: Πεισματικά ξυπόλητος ο Μίμης μόλις έπεφτε στο κρεβατάκι του των εξηντατριών χρόνων κορεσμένος πια από την παγωνιά του κόσμου δίπλωνε το σύρμα κι έδινε μια στη ρόδα τρέχοντας από πίσω της όλο το βράδυ.

 

[tags] Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, Βέροια, Ιωάννης Σεβαστιανός Ρώσσης, Διονύσιος Πλατανιάς, Ανδρέας Ρούσσης [/tags]

 

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 8 Νοεμβρίου 2008
in Από τη συλλογή μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας