Νέα ενδιαφέροντα βιβλία στην Αμερικανική Γωνιά

Coming to America του Rogers Daniels: Η ιστορία της μετανάστευσης και των εθνικοτήτων στην αμερικανική ζωή. Το βιβλίο, που είναι διαιρεμένο σε τρία κεφάλαια(Α: Αποικιακή Αμερική, Β: Ο αιώνας της μετανάστευσης-1820-1924, Γ: Νεότερα Χρόνια), δίνει πληροφορίες για τους πρώτους μετανάστες από την Ευρώπη και τους δούλους από την Αφρική ως τη μετανάστευση στα χρόνια της παγκοσμιοποίησης.
Movie-made America του Robert Sklar: Η ιστορία του αμερικανικού κινηματογράφου, σε σχέση με την κινηματογραφική κριτική και την κοινωνικο-οικονομική ιστορία της χώρας. Η πολιτισμική ιστορία των αμερικανικών ταινιών.
Cinema of outsiders του Emanuel Levy: Ο ανεξάρτητος αμερικανικός κινηματογράφος. Στο βιβλίο θα βρείτε θέματα όπως το θρησκευτικό σινεμά, την αναβίωση του νουάρ, τη διαχείριση των ταμπού και στερεοτύπων, τη διαφορετικότητα, αλλά και παραρτήματα στο τέλος με τα κυριότερα φιλμ του ανεξάρτητου σινεμά την περίοδο 1977-1988.
Interviews with Americans Artists του David Sylvester: Ο D. Sylvester, ένας από τους καλύτερους συγγραφείς για τη μοντέρνα τέχνη, παίρνει συνέντευξη από 21 αμερικανούς καλλιτέχνες, ο μεγαλύτερος γεννημένος το 1900 και ο νεότερος το 1955 (David Smith, Louise Nevelson, Philip Guston, Frank Stella, Alex Katz κ.ά.).
The Escher cycle, creating self-reinforcing business advantage του Finn Jackson : Ένα βιβλίο από το χώρο των επιχειρήσεων και του μάνατζμεντ.
The internet in the workplace της Patricia Wallace: Βιβλίο για όσους ενδιαφέρονται για τις νέες τεχνολογίες και το πώς αυτές επηρεάζουν τη σύγχρονη εργασία.

[tags] Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, Βέροια, Αμερικανική Γωνιά, Rogers Daniels, Robert Sklar, Emanuel Levy, David Sylvester, Finn Jackson, Patricia Wallace [/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 23 Οκτωβρίου 2008
in Από τη συλλογή μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας