Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

https://i0.wp.com/www.ekebi.gr/frontoffice/images/ephotos/donkey_b.jpg?resize=271%2C380&ssl=1 Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου η 2η Απριλίου, η ημέρα γέννησης του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, όπως καθιερώθηκε το 1966 από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ).
Η Βιβλιοθήκη προωθεί ιδιαίτερα το παιδικό βιβλίο εμπλουτίζοντας τις συλλογές της και πραγματοποιώντας συνεχείς δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με παιδιά. Προσπαθεί να δημιουργήσει σε φιλικούς για τα παιδιά χώρους ευχάριστα βιώματα, στα οποία συνδέεται το βιβλίο και το παιχνίδι, η μάθηση με τη διασκέδαση, και έτσι να συμβάλει και στη δημιουργία των αυριανών ενήλικων αναγνωστών.

Ειδικά σήμερα αλλά και από χθες είχαμε ένα εργαστήρι με την Κατερίνα Αναστασίου και τα παιδιά ζωγράφισαν με την τεχνική του Eric Carle και έκαναν κολάζ. Γιορτάσαμε τα 40χρονα της “κάμπιας” του, με τούρτες και ευχές. (Το έργο του Eric Carle Μια κάμπια πολύ πεινασμένη στα 40 χρόνια ζωής αναπνέει σε 45 γλώσσες.)
Επίσης στο Παράρτημα της Βιβλιοθήκης η θεατροπαιδαγωγική ομάδα Σαλτιμπάγκοι οργάνωσε ένα παιχνίδι κρυμμένων αντικειμένων που σχετίζονται με γνωστά παραμύθια. Πίσω από το παραμύθι του Κοντορεβυθούλη υπήρχαν…ψίχουλα, πίσω από το παραμύθι της Σταχτοπούτας… Τα παιδιά της Γ’ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας κλήθηκαν, χωρισμένα σε δυο ομάδες, να δημιουργήσουν η καθεμιά το δικό της παραμύθι, που θα βασιζόταν στα αντικείμενα που εύρισκαν. Οι εντυπώσεις θετικές, τα παιδιά χαρούμενα.
Για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στο Ίντερνετ:
Σαν Σήμερα
IBBY
Εθνικό Κέντρο Βιβλίου

[tags] Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, Βέροια, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου [/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 2 Απριλίου 2009
in Από τη συλλογή μας, Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας