Παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του συλλόγου Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό (Μ.Α.μ.Α.), στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Η Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό (Μ.Α.μ.Α.) σας προσκαλεί στην παρουσίαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του συλλόγου, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Ιουνίου, στις 10:30 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βέροιας.
Τα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα παρουσιαστούν από τους έμπειρους επιστημονικούς συνεργάτες του συλλόγου,  αφορούν τα άτομα στο φάσμα του αυτισμού, με συνοδές αναπηρίες, εφαρμόζονται στη δομή  Κδαπ ΑμεΑ Μ.Α.μ.Α 1 αλλά θα εφαρμοστούν και στη νέα δομή ΚΔΑΠ ΑμεΑ 2 που θα ανοίξει τις πόρτες της το Σεπτέμβρη.
Η καινούρια δομή θα λειτουργεί στην οδό Πιερίων 5, στη Βέροια και θα ξεκινήσει  τη λειτουργία της το Σεπτέμβρη. Το πρόγραμμα της, μπορούν να το ακολουθήσουν έφηβοι και ενήλικες στο φάσμα του αυτισμού και όχι μόνο.  Απευθύνεται σε όλες τις αναπηρίες.
Ο στόχος είναι, τα παιδιά, μέσα από επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους, να αποκτήσουν δεξιότητες αυτόνομης και ημιαυτόνομης διαβίωσης, δεξιότητες για την άσκηση συγκεκριμένων επαγγελμάτων, να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον και να γίνουν μια παρέα που θα αθλούνται μαζί, θα διασκεδάζουν μαζί, θα πηγαίνουν  εκδρομές με ή χωρίς διανυκτέρευση όλοι μαζί.  Μια παρέα που θα υποστηρίζει ο ένας τον άλλον στα εύκολα και στα δύσκολα.
Η παρουσίαση αφορά γονείς που τα παιδιά τους έχουν τελειώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση,  γονείς, εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής και θεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς σε δημόσιες δομές και κέντρα κοινότητας που θέλουν να προτείνουν λύσεις στους γονείς και τα ΑμεΑ με τα οποία συνεργάζονται.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΚΔΑΠΑμεΑ ΜΑμΑ 2 είναι δωρεάν μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ

https://www.mamaver.gr/    mamasylog@yahoo.gr
  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 14 Ιουνίου 2023
in Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας