Πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου

Χθες στην Αντωνιάδειο Στέγη διεξήχθη με επιτυχία η εκδήλωση για την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, που οργάνωσε ο Σύλλογος καρκινοπαθών Βέροιας. Χθες, μέρα των επιβιωσάντων καρκινοπαθών, με γνώση και ειλικρίνεια, δυο γιατροί του ογκολογικού γαστρεντερικού τμήματος του Θεαγενείου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου μίλησαν για τον καρκίνο του παχέος εντέρου και απάντησαν στις ερωτήσεις του κόσμου. Ήταν εκεί κι η πρόεδρος του Συλλόγου των καρκινοπαθών Κατερίνης, με τον οποίο αδελφοποιήθηκε ο Σύλλογος της Βέροιας, και μοιράστηκε μαζί μας τα προβλήματα και τους προβληματισμούς της. Ακολούθησε κέρασμα στο φουαγιέ.
Το μήνυμα που έφερε η εκδήλωση και το μήνυμα των επιβιωσάντων καρκινοπαθών γενικά είναι ότι ο καρκίνος προλαμβάνεται και θεραπεύεται. Προληπτικός (προσυμπτωματικός καλύτερα) έλεγχος, μεσογειακή διατροφή, άσκηση, λιγότερο στρες (άλλη φιλοσοφία ζωής), στόχοι, αγάπη είναι η απάντησή μας σε μια ακόμη αρρώστια.
Βιβλία της Βιβλιοθήκης για το θέμα, ενδεικτικά: Από το Σύλλογο Καρκινοπαθών Μακεδονίας-Θράκης Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον καρκίνο του παχέος εντέρου και Όταν κάποιος στην οικογένεια έχει καρκίνο, Dollinger Malin Ο καρκίνος διάγνωση και πρόληψη, θεραπεία και καθημερινή αντιμετώπιση: ένας οδηγός για όλους, Δοντάς Νικόλαος Σ. Ο καρκίνος στην Ελλάδα, χθες-σήμερα-αύριο ένας αγώνας συνεχίζεται, Παρασκευόπουλος Π. Διατροφή και καρκίνος, σημασία της μεσογειακής διατροφής, Lambley Peter Η ψυχολογία του καρκίνου, πρόληψη και επιβίωση, τι μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις τον εαυτό σου.

[tags] Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, Βέροια, Σύλλογος καρκινοπαθών Βέροιας, καρκίνος [/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας