Πόνος ένα δώρο που κανένας δεν θέλει

Ένα καταπληκτικό βιβλίο στο οποίο έχω αναφερθεί ξανά, πριν ακόμα συμπεριληφθεί στη συλλογή μας. Επανέρχομαι για να πω πως όχι μόνο υπάρχει πλέον στη συλλογή μας, αλλά έχουμε την τιμή και τη χαρά, να φιλοξενήσουμε, τον γιατρό Αντώνη Παπαγιάννη, μεταφραστή του συγκεκριμένου βιβλίου, την Τετάρτη 14 Μάη και ώρα 19.00 ,στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης μας. Την εκδήλωση στηρίζουν ο Ιατρικός σύλλογος Βέροιας και ο σύλλογος καρκινοπαθών Ν.Ημαθίας ”Άγιος Παρθένιος”.Σας περιμένουμε. Παραθέτω ένα απόσπασμα για να πάρετε μια πρώτη γεύση.

...Μια γυναίκα αυτοτραυματιζόταν καθώς χρησιμοποιούσε ένα μολύβι για τα φρύδια. Χαρακτηριστικά, είχε χάσει τα φρύδια της και τις βλεφαρίδες της από την εισβολή των βακίλων της λέπρας. Κάθε μέρα έβαφε με μάσκαρα την περιοχή των βλεφάρων με ένα βουρτσάκι, αλλά επειδή το χέρι και το μάτι της ήταν αναίσθητα (στον πόνο), συχνά δεν έβρισκε το χείλος των βλεφάρων και έχωνε τη χρωστική στο μάτι της… Σιγά-σιγά σχημάτισα μια νέα αντίληψη για το πως ο πόνος προστατεύει τα φυσιολογικά μέλη, κι άρχισα να βλέπω την έλλειψη πόνου ως μία από τις μεγαλύτερες κατάρες που μπορεί να πέσουν στον άνθρωπο… Ένιωθα όλο και περισσότερο δέος και ευγνωμοσύνη για τους εκπληκτικούς τρόπους, με τους οποίους ο πόνος καθημερινά προστατεύει κάθε υγιή άνθρωπο… Είμαι σίγουρη πως κέντρισα το ενδιαφέρον σας.

[Tags] Βέροια, Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, Ιατρική, Κλινική ψυχολογία, πόνος, άρρωστος, Παπαγιάννης Αντώνης, Brand Paul[/Tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 7 Μαΐου 2008
in Από τη συλλογή μας, Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας