ΡΥΖΟΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ

Σε λίγες μέρες αρχίζει η νηστεία της Μ. Τεσσαρακοστής και θα αναφέρουμε κάποιες νηστήσιμες συνταγές.  Η πίτα με ρύζι και κρεμμύδια ήταν και είναι πολύ συνηθισμένο  φαγητό στη Φυτειά, στις νητστήσιμες περιόδους. Τώρα κάποιοι την προτιμούν σαν κάτι ιδιαίτερο, ακόμα κι εκτός νηστείας. Δεν θα αναφέρουμε πώς παρασκευάζεται το φύλλο της πίτας, αλλά θα δώσουμε τη συνταγή της γέμισης: Με λίγο ελαιόλαδο σωτάρουμε 3 μεγάλα κρεμμύδια. Προσθέτουμε μία πρέζα μαύρο πιπέρι. μία πρέζα κόκκινο πιπέρι και μία ζάχαρη. Ένα φλυτζάνι του τσαγιού νερό ή ενάμισι. Ένα φλυτζάνι καφέ ρύζι, μία κουταλιά σούπας κοφτή αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να φύγουν όλα τα υγρά και βάζουμε τη γέμιση ανάμεσα στα δύο ή και παραπάνω φύλλα. Ψήνουμε όπως όλες τις πίτες.Ίσως λίγο παραπάνω ανάλογα με την ποσότητα της γέμισης.

[Tags] Βέροια, Δημόσια Βιβλίοθήκη Βέροιας, μαγειρική, πίτες, νηστήσιμα φυτιώτικες συνταγές [/Tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2010
in Από τη συλλογή μας, Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας